Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Η 4η Φεβρουαρίου είναι μία ημέρα συμβολική.
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Όλες εμείς στο «Άλμα Ζωής», γυναίκες που έχουμε βιώσει τον καρκίνο του μαστού, αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για έναν κόσμο όπου ο καρκίνος του μαστού θα είναι παρελθόν.
Μέσα από τα σταθερά οργανωμένα προγράμματά μας παρέχουμε ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε γυναίκες που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν την ασθένεια του καρκίνου του μαστού, ενημερώνουμε το γενικό πληθυσμό για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και διεκδικούμε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» που υλοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς

 • Εθελοντικό πρόγραμμα peer support για γυναίκες με καρκίνο μαστού
 • Ομάδες ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης και ομάδες βελτίωσης ποιότητας ζωής
 • Ατομική Συμβουλευτική
 • Τηλεφωνική γραμμή Στήριξης
 • Νομική Συμβουλευτική για γυναίκες με καρκίνο μαστού
 • Πρακτικές συμβουλές ομορφιάς, περιποίησης δέρματος και διατροφής από αισθητικό και διατροφολόγο για γυναίκες στη φάση των θεραπειών
 • Γενετική Συμβουλευτική και ανάλυση
 • Εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες με καρκίνο μαστού «Αποφασίζω γιατί γνωρίζω»
 • Χρηματοδότηση στον τομέα της ψυχο-ογκολογίας
 • Ενημερωτικές ομιλίες σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς σε όλη την Ελλάδα
 • Δωρεάν Κλινικός Έλεγχος Μαστού και ενημέρωση γυναικών 20-39 ετών

Παγκόσμιες ημέρες όπως η σημερινή είναι για εμάς απλά η ευκαιρία να ακουστεί η φωνή μας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία μας.
Είναι ευκαιρία να γιορτάσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην νόσο, την δύναμη που βρήκαμε κατά τη διάρκεια της ασθένειας. Γιορτάζουμε με όσους μας στήριξαν όταν νιώθαμε να χάνουμε αυτή τη δύναμη, γιορτάζουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια που προσφέρουμε η μία στην άλλη.
Αυτό, γιατί ο καρκίνος τελικά μας έμαθε να ξεχωρίζουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα, να εκτιμούμε την καθημερινότητα, να απολαμβάνουμε τις στιγμές μας.

Είναι, επίσης μια ευκαιρία να θυμίσουμε σε όλους πως λέμε τον καρκίνο με το όνομά του, πως τον αντιμετωπίζουμε και πως έχουμε συνοδοιπόρους σε αυτή μας την περιπέτεια. Αυτή η μέρα μας ξαναφέρνει στο μυαλό αυτά που περάσαμε, τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας, γιατρούς, νοσηλευτές, συγγενείς, φίλους μας, που τους αξίζει ένα «ευχαριστώ».
Είναι η αφορμή να διεκδικήσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής, πρόσβαση σε καινοτόμες, αποτελεσματικές θεραπείες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της νόσου.
Τέλος, είναι μία ακόμα αφορμή να δώσουμε κουράγιο σε όσους συνανθρώπους μας δίνουν τώρα τον αγώνα τους, να τους δείξουμε πως είμαστε εδώ για αυτούς, ζωντανό παράδειγμα.

Αυτή τη συμβολική ημέρα ενάντια στον καρκίνο έχει επιλέξει το «Άλμα Ζωής» για να ανακοινώσει το πρόγραμμα δωρεάς Υλικοτεχνικού Εξοπλισμού σε Πανεπιστημιακά και Αντικαρκινικά Νοσοκομεία.

Δείτε περισσότερα: https://almazois.gr/dwrea-ylikotechnikou-exoplismou-nosokomeia/

 

poster-3