-Πώς να μιλήσω στα παιδιά μου για αυτό που μου συμβαίνει;

- Φοβάμαι...

-Η μητέρα μου διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού. Πώς να της συμπεριφερθώ;

- Πώς θα είναι η ζωή μου στο εξής;

- Η σύζυγός μου έχει κλειστεί στον εαυτό της, δεν μου μιλάει. Τι να κάνω;

- Ανησυχώ για το μέλλον μου...

Μιλήστε μαζί μας!

Τι είναι η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης;

Η τηλεφωνική γραμμή στήριξης του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι μία εμπιστευτική πηγή πληροφόρησης που έρχεται να δώσει απαντήσεις σε προβλήματα που απασχολούν γυναίκες με εμπειρία καρκίνο μαστού και τις βοηθά να αντιμετωπίσουν ό, τι τις προβληματίζει σχετικά με τη διάγνωσή του και τη διαχείριση της νόσου. Το κάθε τηλεφώνημα απαντάται σε κλίμα σεβασμού και εχεμύθειας, ενώ πάντα διασφαλίζεται το απόρρητο.

Ποιος θα μου μιλήσει στην Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης;

Την τηλεφωνική γραμμή στήριξης απαντά ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, κοινωνική λειτουργός ή εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» που έχει βιώσει την εμπειρία του καρκίνου μαστού.

Τι είδους βοήθεια μπορεί να λάβω;

Με σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ανάγκες κάθε γυναίκας με εμπειρία καρκίνου μαστού ή των οικείων της, παρέχουμε ψυχολογική στήριξη για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται.
Κάθε τηλεφώνημα μπορεί να διαρκέσει έως μία ώρα, όσο, δηλαδή, μία ψυχοθεραπευτική συνεδρία, ενώ δίνεται και η δυνατότητα για προγραμματισμένα επαναληπτικά τηλεφωνικά ραντεβού. Ταυτόχρονα, με μία ολοκληρωμένη καταγραφή των παροχών των μεγαλύτερων ταμείων της χώρας, έχουμε τη δυνατότητα να ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για παροχές ασφαλιστικών φορέων, για διευκολύνσεις που μπορεί να έχει μία γυναίκα με καρκίνο μαστού από τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και για τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά της.

Ποιος μπορεί να καλέσει στη Γραμμή Στήριξης;

Κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού μπορεί να μας καλέσει, από οποιαδήποτε σημείο της Ελλάδας. Ωστόσο, ο καρκίνος του μαστού είναι μια ασθένεια που δεν αφορά μόνο τη γυναίκα που νοσεί. Επηρεάζει την οικογένεια, την εργασία, την καθημερινότητά της. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με το σύντροφο, με τα παιδιά ή ακόμα και με τους φίλους που έχουν ερωτήματα και ανησυχίες.

Ποιες ώρες λειτουργεί η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης;

Η τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 πμ έως 6 μμ.
Η χρέωση για την Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης είναι αστική.

Το Πρόγραμμα  χρηματοδοτείται από τα καθαρά έσοδα του Αγώνα Greece Race for the Cure®.

Η Ψυχολόγος της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης ακούει, συμβουλεύει, στηρίζει τη γυναίκα, τη βοηθά να διαχειριστεί τα συναισθήματά της, τις σκέψεις, τις ανησυχίες, την αγωνία και τους φόβους της. Επίσης την ενημερώνει για τα εργασιακά δικαιώματα και τις κρατικές παροχές. Αγάπη, στήριξη, συμπαράσταση, ελπίδα, ακόμα και από το τηλέφωνο, όπου και να βρίσκεσαι, για σένα, τη μοναδική.

Κλειώ

Survivor καρκίνου του μαστού