Συνάντηση με την Υφυπουργό κοινωνικής συνοχής και οικογένειας κυρία Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

Συνάντηση με την Υφυπουργό κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, κυρία Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», εκπροσωπούμενος από την Πρόεδρο, κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου και την υπεύθυνη επιστημονικών προγραμμάτων, κυρία Χριστιάνα Μήτση, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

Βασικοί άξονες συζήτησης ήταν η σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού, η ενδυνάμωση των ασθενών και η στήριξη των δικαιωμάτων τους, η αναγκαιότητα των κέντρων μαστού ολοκληρωμένης φροντίδας, καθώς και η αντιμετώπιση θεμάτων γονιμότητας σε γυναίκες που έχουν βιώσει τη νόσο.

Υπ' όψιν της Υφυπουργού τέθηκε και το υπόμνημα του Καρκίνου του Μαστού στην Ελλάδα που συνυπογράφεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής", τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας" , τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" Ν. Θεσσαλονίκης και τις επιστημονικές εταιρείες: Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και Ελληνική Χειρουργική Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ).