Συνάντηση με τον κύριο Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Συνάντηση με τον κύριο Στέλιο Κυμπουρόπουλο, Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» εκπροσωπούμενος από την Πρόεδρο, κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου και την Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων, κυρία Χριστιάνα Μήτση.

Αφορμή της συνάντησης αποτέλεσε η πρωτοβουλία Pink at Work, την οποία υποστήριξε ο κύριος Κυμπουρόπουλος μέσω των κοινωνικών του δικτύων.

Κατά τη συνάντηση, ο κύριος Κυμπουρόπουλος ενημερώθηκε από τις εκπροσώπους του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που βιώνουν την ασθένεια αλλά και οι επιζήσασες από αυτή, ενώ του κατατέθηκε και το σχετικό υπόμνημα για την αντιμετώπιση και διαχείριση του Καρκίνου του Μαστού στην Ελλάδα που συνυπογράφεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης  και τις επιστημονικές εταιρείες: Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και Ελληνική Χειρουργική Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ).

Έμφαση δόθηκε επίσης στην αναγκαιότητα για ψηφιακή μετάβαση στον τομέα της Υγείας. Τα ψηφιακά εργαλεία όπως ο ψηφιακός φάκελος υγείας των ασθενών, τα μητρώα ογκολογικών ασθενών, τα real world data, η τηλεϊατρική, η ψηφιακή διασύνδεση των κλινικών, προσφέρουν προοπτική για βελτίωση της ογκολογικής φροντίδας, πολύ μεγάλα οφέλη στην Υγεία, καθώς και προοπτική για αξιοποίηση της επιστημονικής προόδου σε μεγαλύτερο εύρος.