SPARC MBC Challenge

Η UICC και η Pfizer απονέμουν νέο γύρο επιχορηγήσεων ύψους 500.000 δολαρίων σε οργανισμούς σε 19 χώρες για την αντιμετώπιση των αναγκών των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του μαστού παγκοσμίως

13 Οκτωβρίου 2017

Οι επιχορηγήσεις αντιπροσωπεύουν την επόμενη φάση της πρωτοβουλίας SPARC MBC Challenge, μια πρωτοβουλία -την πρώτη στο είδος της- που ξεκίνησε το 2015. Οι βραβευθέντες αυτής της δεύτερης φάσης θα επωφεληθούν από την καθοδήγηση και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών από προηγούμενους υποτρόφους.

Γενεύη, Ελβετία, 13 Οκτωβρίου 2017 -

Τη Φετινή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Μετατατικό Καρκίνο του Μαστού, το Union for International Cancer Control (UICC) και η Pfizer Oncology είναι ανακοινώνουν τα ονόματα των οργανισμών που συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Seeding Progress and Resources for the Cancer Community: Metastatic Breast Cancer Challenge (SPARC MBC Challenge).

Οι 20 οργανώσεις από τις 19 χώρες που έχουν επιλεγεί θα λάβουν επιχορηγήσεις από την Pfizer για την υλοποίηση δράσεων για την κάλυψη των αναγκών των γυναικών με μεταστατικό καρκίνο του μαστού παγκοσμίως. Βασιζόμενοι στην επιτυχία της πρώτης φάσης του SPARC MBC Challenge, οι φετινοί βραβευθέντες θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την καθοδήγηση και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών από τους προηγούμενους οργανισμούς.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων προκάλεσε σημαντικό ενδιαφέρον από 83 υποβολές από οργανισμούς σε 42 χώρες. Οι βραβευθέντες επιλέχθηκαν μέσω μιας ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων η οποία εποπτεύεται από μια εξωτερική, πολυεπιστημονική επιτροπή επιλογής που συγκροτήθηκε από την UICC και προεδρεύεται από τη Δρ Fatima Cardoso, διευθυντή της μονάδας μαστού του Cancer Center Champalimaud στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Κάθε οργανισμός θα λάβει επιχορήγηση για την έναρξη σχεδίων για την προαγωγή της πληροφόρησης, υποστήριξης, ευαισθητοποίησης και πολιτικής μεταξύ του μεταστατικού καρκίνου του μαστού και των πρώιμων σταδίων της νόσου, καθώς και τη μείωση του αριθμού των γυναικών που έχουν διαγνωσθεί στο μεταστατικό στάδιο του καρκίνου του μαστού.

Χαιρετίζοντας την επέκταση αυτής της επιτυχημένης πρωτοβουλίας, ο πρόεδρος της UICC, καθηγητής Sanchia Aranda, δήλωσε:

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μεγαλύτερη πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες καρκίνου του μαστού και υποστήριξη για γυναίκες που πάσχουν από μεταστατικό καρκίνο του μαστού, ιδιαίτερα στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα η πλειοψηφία των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκεται σε προχωρημένα στάδια της νόσου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να στηρίξουμε τις οργανώσεις καρκίνου σε όλο τον κόσμο για την εκκίνηση και την ανάπτυξη σχεδίων που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στις δικές τους ρυθμίσεις ».

Η ανακοίνωση για τη συνέχιση και περαιτέρω επέκταση της πρωτοβουλίας συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 2017. Εκτός από τα 500.000 δολάρια ΗΠΑ που απονεμήθηκαν σε αυτούς τους 20 οργανισμούς, η Pfizer Oncology παρέχει επιπλέον 30.000 δολάρια ΗΠΑ για να στηρίξει τη συνέχιση επιλεγμένων συνεχιζόμενων έργων SPARC από τον πρώτο γύρο επιχορηγήσεις που εκδόθηκαν το 2015. Έτσι, η συνολική χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας της Pfizer υπερβαίνει τα 1,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την UICC για αυτή την πρωτοβουλία που ενσωματώνει τη δέσμευσή μας στις εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις προκλήσεις του μεταστατικού καρκίνου του μαστού", δήλωσε ο Liz Barrett, παγκόσμιος πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Pfizer Oncology .

"Πιστεύουμε ότι συνεργασίες όπως η SPARC MBC Challenge αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της φροντίδας των ανθρώπων που πάσχουν από μεταστατικό καρκίνο του μαστού σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν πρόσβαση στη φροντίδα και υποστήριξη που χρειάζονται. "

Οι βραβευθέντες περιλαμβάνουν ομάδες υποστήριξης, νοσοκομειακά δίκτυα, ομάδες υποστήριξης και άλλες οργανώσεις καρκίνου. Μεταξύ αυτών είναι το Ίδρυμα ICANSERVE στο Pasig City των Φιλιππίνων, του οποίου το έργο θα χρησιμεύσει για την εκπαίδευση εκπαιδευτών ασθενών στις πόλεις που δεν έχουν καθόλου και δεν ενισχύουν το ρόλο τους στις πόλεις που κάνουν και το Komfo Anokye Teaching Hospital στο Κουμάσι της Γκάνας στην οικοδόμηση ενός δομημένου δομημένου δικτύου ασθενών, προγραμμάτων πλοήγησης και ευαισθητοποίησης στην υγεία των μαστών.

Οι οργανισμοί που επιλέχθηκαν για τη χρηματοδότηση είναι οι παρακάτω:

 • Public Organization "Avesto" (NGO), Dushanbe, Tajikistan
 • University of Ibadan, Nigeria
 • Fundación Cáncer-Fuca, Buenos Aires, Argentina
 • Europa Donna Cyprus, Nicosia, Cyprus
 • Canadian Breast Cancer Network, Ottawa, Canada
 • McGrath Foundation, St. Leonards, Australia
 • Caribbean Cancer Research Initiative, San Fernando, Trinidad and Tobago
 • Cancer Patients Aid Association, Mumbai, India
 • Societatea Romana de Cancer (Romanian Cancer Society), Cluj Napoca, Romania
 • Hellenic Association of Women with Breast Cancer "Alma Zois", Athens, Greece
 • Clinique medical Camassistance, Yaounde, Cameroon
 • Run for a Cure Africa Breast Cancer Foundation, Ikoyi, Nigeria
 • Europa Donna - The European Breast Cancer Coalition, Milan, Italy
 • Public Foundation Ergene, Bishkek, Kyrgyzstan
 • The Aga Khan University (Nairobi), Nairobi, Kenya
 • Fundação D. Anna de Sommer Champalimaud e Dr. Carlos Montez Champalimaud, Lisbon, Portugal
 • Rwanda Biomedical Center, Kigali, Rwanda
 • Alianza Mexicana por el Cáncer, AC, Mexico City, Mexico

Περισσότερα: www.uicc.org/SPARC

Πηγή: http://www.uicc.org/uicc-and-pfizer-award-new-round-grants-totalling-us500000-organisations-19-countries-address-needs