Σύνθημά μας η ζωή με ποιότητα!

Το «Άλμα Ζωής»

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού.
Η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα μέλη του, οι εθελόντριες και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού.

Όραμά μας

Όραμά μας είναι ένας κόσμος χωρίς θανάτους από καρκίνο μαστού, με ποιότητα ζωής για κάθε γυναίκα που βιώνει την ασθένεια.

Στόχοι μας

Σκοπός του Συλλόγου είναι:

  • Η Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια (Peer Support)
  • H Ψυχοκοινωνική Στήριξη, τόσο της γυναίκας που νοσεί όσο και των μελών της οικογένειάς της
  • Η Ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού πανελλαδικά για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης
  • Η ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο του μαστού για τα Δικαιώματά τους (ασφαλιστικά, παροχές ταμείων, εργασιακά)
  • Η Διεκδίκηση ποιοτικής φροντίδας των ασθενών

Η ιστορία μας

Το 1988, η Δώρα, η Πόπη, η Αλεξάνδρα, η Ειρήνη, η Ελένη, η Έφη, η Καίτη, η Ιουλία… ήρθαν κοντά με την πρωτοβουλία της Προϊσταμένης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μεταξά, κυρίας Ιωσηφίνας Σκούρτα.
Η διάγνωση κοινή: Καρκίνος του Μαστού.
Τις έφερε κοντά η ασθένεια.
Τις έφεραν κοντά οι κοινές εμπειρίες , οι κοινοί προβληματισμοί και το ίδιο πάθος για τη ζωή.
Στόχος, να βοηθήσουν τον εαυτό τους και άλλες γυναίκες με την ίδια εμπειρία.
Σε μία εποχή που ο καρκίνος του μαστού αποτελούσε ταμπού, οι γυναίκες αυτές ενώθηκαν, με την καθοδήγηση και την επιστημονική υποστήριξη της έμπειρης κοινωνικής λειτουργού, δημιουργώντας το «Άλμα Ζωής».

Σήμερα, το «Άλμα Ζωής» είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, με διεθνείς συνεργασίες και σημαντικό έργο στον αντικαρκινικό χώρο στην Ελλάδα. 
Από την ίδρυσή του ως και σήμερα λειτουργεί ανελλιπώς, εξελίσσοντας συνεχώς τις δράσεις και τα προγράμματά του, με σκοπό να βοηθά όλο και περισσότερες γυναίκες.
Το επιστημονικό έργο του Συλλόγου σχεδιάζεται και συντονίζεται από ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εγκρίνεται από πολυμελή Διεπιστημονική Επιτροπή.

Μια ανασκόπηση στην ιστορία και την εξέλιξη του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού
«Άλμα Ζωής», από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα.