Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου

Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου

7.6.2020

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των survivors, των επιζώντων του καρκίνου.

Για εμάς στο «Άλμα Ζωής», κάθε μέρα που ξημερώνει είναι γιορτή.

Σήμερα είναι μια ακόμα ευκαιρία τιμής και θύμησης, για όλους και όλες εμάς που επιζήσαμε, όπως και μια ευκαιρία αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για όλο τον κόσμο.

Όσοι ήρθαμε αντιμέτωποι με τον καρκίνο, δώσαμε μια προσωπική μάχη με έναν πανίσχυρο αντίπαλο. Πειθαρχήσαμε στις ιατρικές οδηγίες, υποβληθήκαμε σε δύσκολες θεραπευτικές διαδικασίες, προσπαθήσαμε, ταλαιπωρηθήκαμε, παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, αγωνιστήκαμε και καταφέραμε να επιζήσουμε.

Και όχι μόνον αυτό, αφού για πολλές από εμάς η εμπειρία του καρκίνου του μαστού έγινε αφορμή για δημιουργικές αλλαγές, καλύτερη αυτογνωσία και οριοθέτηση.

Τιμάμε, επίσης, τις γυναίκες που συνεχίζουν διαχρονικά να αγωνίζονται ενάντια στον καρκίνο, αφού ο δριμύς αυτός αντίπαλος κάποιες φορές δεν υποχωρεί εύκολα και επανέρχεται.

Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την υποστήριξη και τη συμπαράσταση που είχαμε από τους συνοδοιπόρους μας στη δύσκολη πορεία με την ασθένεια. Τους δικούς μας ανθρώπους, την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους αλλά και τους θεράποντες γιατρούς μας και τους νοσηλευτές που μας φρόντισαν, καθώς και τους ειδικούς ψυχικής υγείας που μας στήριξαν ψυχολογικά.

Θυμόμαστε και τιμούμε, τις άλλες γυναίκες με καρκίνο μαστού που μας στήριξαν, τις εθελόντριες του Συλλόγου, που με την εικόνα τους και τη στάση τους αποτελούν ζωντανά παραδείγματα επιβίωσης και ποιοτικής επαναδραστηριοποίησης.

Συνεχίζουμε δυναμικά να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών με καρκίνο μαστού, την πρόσβαση των ασθενών σε κλινικές μελέτες και εξατομικευμένες - καινοτόμες θεραπείες, τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και περίθαλψης, την εφαρμογή πολιτικών που εξασφαλίζουν και διευκολύνουν την ομαλή κοινωνική επανένταξη, με πρακτικές ίσων ευκαιριών στην απασχόληση και ευελιξία στις εργασιακές συνθήκες.

Για όλες εμάς τις survivors του καρκίνου του μαστού και για όλους τους επιζώντες του καρκίνου, ευχόμαστε να ζήσουμε και να γιορτάσουμε για πολλά ακόμα χρόνια αυτή τη μέρα, μαζί με τους αγαπημένους μας, με υγεία, χαρά, δύναμη ψυχής και δημιουργικότητα.