ΟΠΕΚΑ: Πώς να κάνετε ηλεκτρονικά αίτηση για Επιδόματα Προνοιακά Αναπηρικά & KEA Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

ΟΠΕΚΑ

Προνοιακά Αναπηρικά Επιδόματα
&
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

 

Ο ΟΠΕΚΑ, συμμετέχοντας στην Εθνική προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών,  δημιούργησε δύο νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις, για την εξυπηρέτηση Ατόμων με αναπηρία και Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς φυσική παρουσία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), να συμπληρώσουν την online αίτηση για το Προνοιακό Επίδομα Αναπηρίας (Νέες αιτήσεις και αιτήσεις ανανέωσης) και το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστου Υπερήλικα.

Αιτήσεις για τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα εδώ:

https://opeka.gr/atoma-me-anapiria/ilektronikes-ypiresies/aitisi-pronoiako-anapiriko-epidoma/

Αιτήσεις για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστου Υπερήλικα εδώ:

https://opeka.gr/anasfalistoi-yperilikes/ilektronikes-ypiresies/aitisi-epidoma-anasfaliston-yperilikon/

Με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και την υποβολή της, ο πολίτης κατοχυρώνει την ημερομηνία έναρξης του δικαιώματός του, σε περίπτωση που κριθεί δικαιούχος των αιτηθέντων παροχών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ατόμων με αναπηρία και των Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, έχουν διατεθεί επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

  • ​Αναπηρικά Προνοιακά Επιδόματα:

Τηλ. 2131519238
email: anapirika.epid@opeka.gr

  • Ανασφάλιστοι Υπερήλικες:

Τηλ. 2131519206
email: anasfal.yperyl@opeka.gr

Οι πολίτες μπορούν μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr ) να ενημερώνονται για όλες τις νέες δυνατότητες που παρέχονται.

Πηγή: ΟΠΕΚΑ