Μελέτη για την επίδραση του καρκίνου της γυναίκας στην σχέση και στην ποιότητα ζωής του ζευγαριού

Μελέτη για την επίδραση του καρκίνου της γυναίκας στην σχέση και στην ποιότητα ζωής του ζευγαριού

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Νοσηλευτική Σχολή του ΕΚΠΑ και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου έχουν ξεκινήσει μια μελέτη για την επίδραση του καρκίνου της γυναίκας στην σχέση και στην ποιότητα ζωής του ζευγαριού.

Τα ευρήματα της μελέτης θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε καλύτερα τους ψυχολογικούς μηχανισμούς που σχετίζονται με την εμπειρία της ασθένειας και θα καθοδηγήσουν τη δημιουργία προγραμμάτων ψυχολογικής αντιμετώπισης των συνεπειών της ασθένειας και προσαρμογής στην χρόνια νόσο.

Εάν είστε γυναίκα, βρίσκεστε σε σχέση (ανεξαρτήτως γάμου) και αντιμετωπίσατε το τελευταίο εξάμηνο κάποια μορφή νεοπλασίας, σας παρακαλούμε να συμμετέχετε στην μελέτη μαζί με τον σύντροφό σας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Έρευνα για τις δυαδικές αναπαραστάσεις και την ασθένεια (A1)

(για εσάς την ίδια)

Έρευνα για τις δυαδικές αναπαραστάσεις και την ασθένεια (P1)
(για τον σύντροφο – σύζυγο σας)

Η συμπλήρωση είναι ανώνυμη και απολύτως εμπιστευτική.

Η μελέτη έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την συγκεκριμένη μελέτη και θα καταστραφούν με τη λήξη της.

Όσοι θέλετε να βοηθήσετε, αλλά δεν ανήκετε στην ομάδα που μελετάμε ή δεν έχετε έναν σύντροφο που επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορείτε, επίσης, να μας βοηθήσετε.  Παρακαλούμε να κοινοποιήσετε ή να προωθήσετε σε φίλους/γνωστούς που πληρούν τα κριτήρια.

Όπως και να έχει, σας ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε τα ευρήματα μας να είναι χρήσιμα για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων των νεοπλασιών καρκίνου και την καλύτερη προσαρμογή στην χρόνια νόσο!

Με εκτίμηση,
Η ερευνητική Ομάδα