Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δρ. Ζέφη Δημαδάμα.

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δρ. Ζέφη Δημαδάμα πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής", εκπροσωπούμενος από την Πρόεδρο, κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, την υπεύθυνη επιστημονικών προγραμμάτων, κυρία Χριστιάνα Μήτση και την υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας κυρία Σούλα Λίβα.
Βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση, η αναγκαιότητα των Κέντρων Μαστού Ολοκληρωμένης Φροντίδας, η κοινωνική και εργασιακή επανένταξη αλλά και η προάσπιση του θεμελιώδους δικαιώματος στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια κατά την διαδικασία καθορισμού ποσοστού αναπηρίας στα ΚΕΠΑ, κατά την οποία οι ασθενείς με καρκίνο μαστού υποχρεούνται να επιδεικνύουν τις τομές στο στήθος τους, παρότι υπάρχει πλήρης ιατρικός φάκελος, και μάλιστα σε έναν χώρο που δεν προορίζεται για ιατρική εξέταση, αλλά αποτελεί χώρο γραφείων διοικητικής υπηρεσίας.
Παράλληλα, η κυρία Δημαδάμα ενημερώθηκε εκτενώς για τα θέματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού, ενώ της κατατέθηκε και το σχετικό υπόμνημα θέσεων για τον Καρκίνο του Μαστού στην Ελλάδα που συνυπογράφεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής", τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας" , τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" Ν. Θεσσαλονίκης και τις επιστημονικές εταιρείες:
Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και Ελληνική Χειρουργική Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ).
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συνεχή συνεργασία και διάλογο για τα ζητήματα που αφορούν τις ασθενείς με καρκίνο μαστού.