Ομιλητές

2ου Συνεδρίου "Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα"

Αθανασάκης Κώστας

 
Αθανασάκης Κώστας

Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Οικονομικής Αξιολόγησης των Τεχνολογιών Υγείας, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας,  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ο Κώστας Αθανασάκης, Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Υγεία, είναι Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Οικονομικής Αξιολόγησης των Τεχνολογιών Υγείας, στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Κύριο αντικείμενό του, διδακτικά και ερευνητικά, αποτελεί η Αξιολόγηση των Τεχνολογιών Υγείας, η Οικονομική Αξιολόγηση των παρεμβάσεων στην υγεία, η Φαρμακοοικονομία και η Πολιτική του Φαρμάκου. Πέραν των παραπάνω, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονται, επίσης, στην χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας, την οικονομική ανάλυση των αγορών υγείας και την δημόσια οικονομική. Είναι συγγραφέας άνω των 250 άρθρων και περιλήψεων σε διεθνή και εθνικά περιοδικά καθώς και 14 βιβλίων, στο ευρύτερο πεδίο της έρευνας, των οικονομικών και της πολιτικής υγείας.
Είναι μέλος, μεταξύ άλλων, της Διοικούσας Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμων (ΕΕΕ) και της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19) της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής (ΕΕΒ). Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Research Review Committee του 17ου και του 18ου Ετήσιου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research (ISPOR) και Σύμβουλος – Εξωτερικός Ερευνητής της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ECDC.
Είναι, επίσης, Associate Editor του International Journal of Technology Assessment in Health Care (IJTAHC) (Cambridge University Press).

Αργυρόπουλος Μπάμπης

Μπάμπης Αργυρόπουλος

Σύζυγος Μαίρης Αργυροπούλου

Βασιλόπουλος Π. Ιωάννης

Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος

Ιατρός Αναπαραγωγής
Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος

Ο Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος είναι μαιευτήρας-χειρουργός-γυναικολόγος που ειδικεύεται στην γυναικολογική ενδοκρινολογία και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στη λαπαροενδοσκοπικη χειρουργική του Πανεπιστημίου Rene Descartes στο Παρίσι.(Université Paris V)
Από το Σεπτέμβριο του 2015 υπήρξε συνιδρυτής και εξακολουθεί να τελεί ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής INSTITUTE OF LIFE – IASO .
Αποφοίτησε από τη Λεόντειο Σχολή και έλαβε ιατρικό πτυχίο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1998.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στο Ελληνικό Ναυτικό ως ιατρός, μετέβη στην Ελβετία, όπου και εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της μαιευτικής και γυναικολογίας, ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος που θέσπισε η Ελβετική Εταιρεία Γυναικολογίας και Μαιευτικής.
Κατά τη διάρκεια της πολυετούς παραμονής του στην Ελβετία, κέρδισε τον τίτλο του Chef de Clinique.
Μετά την ειδικότητά του στην μαιευτική και γυναικολογία, ακολούθησε τον διεθνούς φήμη καθηγητή Γενεύης ,Dominique de Ziegler στο Παρίσι , όπου και εξειδικεύτηκε στην Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή
μέχρι το τέλος του 2009.
Στις αρχές του 2010, έπειτα από μια 10ετια , επέστρεψε μόνιμα στην Αθήνα στο Μαιευτήριο ΙΑΣΩ .Είναι παντρεμένος με την επεμβατική ακτινολόγο και υπεύθυνη του τμήματος Παιδοακτινολογίας του νοσοκομείου Ιασώ Παίδων , Χρυσάνθη Χλαπουτάκη και έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Βενιζέλος Βασίλης

Βασίλης Βενιζέλος

Χειρουργός Μαστού, Προέδρος Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ), Διευθυντής Κέντρου Μαστού Metropolitan, Πρόεδρος Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ)

Βλάχου Ευαγγελία

Ευαγγελία Βλάχου

Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”

Βούρτση Αθηνά

Αθηνά Βούρτση

MD, PhD, Ιδρυτική Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού,
Ευρωπαϊκή Σύνδεσμος και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του DenseBreast-Info.org

Γαβριηλίδου Κλεοπάτρα

Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου

Επίτιμη Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνου “Άλμα Ζωής”

Γαλανού Ιωάννα

Δρ. Ιωάννα Γαλανού

Χειρουργός Μαστού Breast Unit Ευρωπαϊκό Ογκολογικό κέντρο Regina Elena IFO, Ρώμη
Χειρουργός Μαστού Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ
Διευθύντρια Κέντρου Μαστού Diagnostica Nuova Florida, Ρώμη
Μαστολόγος Medifirst
Mαστολόγος ΗealthSpot Κηφισιάς (Όμιλος HHG)

30.07.2013 Ιατρική Ειδικότητα στη Γενική Χειρουργική με βαθμό Άριστα 50/50! , Università Degli Studi Di Perugia, Iταλία
2013- 2018 Επιμελήτρια Χειρουργικής στη ΒREAST UNIT Eυρωπαϊκό Ογκολογικό Κέντρο Regina Elena IFO, ΡΩΜΗ
2013-2018 Principal Investigator και Senior Researcher Eυρωπαϊκό Ογκολογικό Κέντρο Regina Elena IFO, ΡΩΜΗ σε ερευνητικά έργα με αντικείμενο τον καρκίνο του μαστού
2019-σήμερα Επιστημονικός συνεργάτης ΒREAST UNIT Eυρωπαϊκό Ογκολογικό Κέντρο Regina Elena IFO, ΡΩΜΗ
2017- 01/2024 Διευθύντρια Χειρουργικής Μαστού Clinimed, Tσεκάνο Ιταλία
2017- σήμερα Διευθύντρια Κέντρου Μαστού Diagnostica Nuova Florida, Ρώμη
2019-σήμερα Επιστημονικός Συνεργάτης Χειρουργός Μαστού Νοσοκομείο Μητέρα
2023-σήμερα Επιστημονικός Συνεργάτης Χειρουργός Μαστού Ηealthspot Κηφισιά (όμιλος ΗΗG)
2023-σήμερα Επιστημονικός Συνεργάτης Χειρουργός Μαστού Medifirst (όμιλος INTERAMERICAN)
Εξειδίκευση στην επανορθωτική πλαστική χειρουργική και ενδοεγχειρητική ακτινοθεραπεία σε Ευρωπαϊκά Ογκολογικά Κέντρα GUSTAVE ROUSSY Cancer Campus Grand Paris- Παρίσι, Ι.Ε.Ο – Ευρωπαϊκό Ογκολογικό Κέντρο Μιλάνο, CLINICA UNIVERSIDAD DE NAVARRA – Μαδρίτη.
ΜΕΛΟΣ ΕΠIΣTHMONIKΩN ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΑΝTΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΝ ΜΑΣΤO
ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ

Γιαννοπούλου Πάολα

Πάολα Γιαννοπούλου

Αναπληρωματικό Μέλος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνου “Άλμα Ζωής”

Γιαννούση Ζωή

Ζωή Γιαννούση

Ψυχολόγος Υγείας – Συστημική ψυχοθεραπεύτρια, MSc, PhD

Η Ζωή Γιαννούση είναι Ψυχολόγος Υγείας και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια με σπουδές Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (1998), μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Υγείας, Πανεπιστήμιο Surrey (Η.Β.) (2000) και διδακτορική διατριβή από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (2010), με θέμα την ψυχολογική προσαρμογή ογκολογικών ασθενών και φροντιστών. Εργάζεται ως ψυχολόγος από το 2005. Έχει κλινική εμπειρία περίπου 15 ετών στις ογκολογικές κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (2005-2011) και του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία (2011-2019). Είναι συστημική ψυχοθεραπεύτρια (πιστοποιημένη από την European Family Therapy Association).
Δίδαξε Κλινική Επικοινωνία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ως Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Επικοινωνίας (2019-2023). Η διδακτική της εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2013, αφορούσε θέματα Ψυχολογίας της Υγείας, βασικών αρχών της Ψυχολογίας, όπως και θεωρίες πένθους σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε τμήματα Ψυχολογίας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Νεάπολις, στην Κύπρο.
Eργάζεται ως αυτοαπασχολούμενη ψυχολόγος.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ψυχοκοινωνική ογκολογία, την προσαρμογή ασθενών και συνοδών στην εμπειρία του καρκίνου με δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και παρουσία σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

 

Γιοχάη Βάσω

Βάσω Γιοχάη

Μέλος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνου “Άλμα Ζωής”

Δερεκενάρη Κυριακούλα

Κυριακούλα Δερεκενάρη

Πρόεδρος «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης

Η Δερεκενάρη Κυριακούλα είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης τα τελευταία 9 χρόνια.
Γεννημένη στο Τυχερό Έβρου το 1957, είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Τροφίμων των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος του Τμήματος Χημικών του Α.Π.Θ.. Εργάστηκε για 30 χρόνια ως εκπαιδευτικός και συνταξιοδοτήθηκε το 2020.
Διαγνώστηκε με Καρκίνο του Μαστού το 2004, έγινε μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου «Άλμα Ζωής» που εδρεύει στην Αθήνα, και το 2008, με την πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συλλόγου, γίνεται ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης.
Είναι Εκπαιδευμένη Εθελόντρια από το 2008 και διετέλεσε διάφορους ρόλους στο Δ.Σ. έκτοτε.
Εκπροσωπώντας το «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης δε σταμάτησε να υπηρετεί το έργο του Συλλόγου, από τη πρώτη μέρα της ίδρυσής του με όραμά της η κάθε γυναίκα με Kαρκίνο του Mαστού να έχει στήριξη, να είναι ενήμερη για τα δικαιώματά της και στόχος της είναι διαδώσει τη σπουδαιότητα της πρόληψης.

Δημητρακάκης Κωνσταντίνος

Δημητρακάκης Κωνσταντίνος

Γυναικολόγος-Χειρουργός Μαστού
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ 

Ο Κωνσταντίνος Δημητρακάκης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Μαιευτική Γυναικολογία στην 1η Πανεπιστημιακή Μαιευτική Γυναικολογική κλινική και είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή πάνω στον καρκίνο μαστού. Μετεκπαιδεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο National Institutes of Health (NIH) στον τομέα Womens’ Health του National Institute of Child Health and Human Development. Ταυτόχρονα παρακολούθησε το τμήμα Μαιευτικής Γυναικολογίας και το Lombardi Cancer Center στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Georgetown Hospital, Washington DC. Έχει τιμηθεί με το δίπλωμα FEBS (Fellow of European Board of Surgery-Breast Surgery).

Σήμερα, είναι Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στην Α’ Μαιευτική Γυναικολογική κλινική στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα και είναι Υπεύθυνος του Τμήματος Μαστού και των Ιατρείων για τις γυναίκες Υψηλού Κινδύνου για καρκίνο μαστού και την Γενετική Συμβουλευτική. Έχει οργανώσει Συνέδρια και Σεμινάρια σε όλη τη χώρα και συμμετέχει σε ερευνητικές συνεργασίες με άλλα κέντρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Εξειδικεύεται με περαιτέρω μετεκπαιδευτικές δραστηριότητες στην απεικόνιση του Μαστού, την Ογκοπλαστική και τις τεχνικές που αφορούν τη σύγχρονη θεραπευτική του καρκίνου μαστού. Εκπαιδεύει στη χειρουργική του μαστού φοιτητές, ειδικευόμενους, ειδικευμένους ιατρούς καθώς και fellows χειρουργικής μαστού.

Είναι μέλος των Εταιρειών American Association of Cancer Research (AACR), NIH FARE (fellow’s awards of research excellence), EUSOMA, EMAS, ESC και πολλών Ελληνικών. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας Παθήσεων Μαστού (ΕΓΕΠΑΜ). Διετέλεσε επίσης μέλος για σειρά ετών της Ελληνικής Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Υπουργείου Υγείας. Είναι Reviewer σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά (The Breast, Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, BioMed Central journals etc.) Είναι διεθνώς γνωστός κυρίως για την ενδελεχή έρευνά του πάνω στις επιδράσεις ορμονικών θεραπειών στο μαστό και έχει λάβει πάνω από 10 διεθνή βραβεία. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε διεθνή περιοδικά, έχει πλήθος αναφορών (άνω των 3.000) στη βιβλιογραφία και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής. Έχει τέλος συγγράψει ιατρικά βιβλία, Ελληνικά και ξενόγλωσσα.

Θεμιστοκλέους Μάριος (TBC)

Μάριος Θεμιστοκλέους 

Υφυπουργός Υγείας

Θρουβάλα Ειρήνη

Ειρήνη Θρουβάλα

Νοσηλεύτρια Msc, PhD(c),
Μονάδα Παθολογικής Ογκολογίας και Χημειοθεραπείας Γυναικολογικού Καρκίνου Γ.Ν “Έλενα Βενιζέλου”

H Ειρήνη Θρουβάλα είναι ογκολογική νοσηλεύτρια. Από το 2004 εργάζεται στη Μονάδα Παθολογικής Ογκολογίας και Χημειοθεραπείας Γυναικολογικού Καρκίνου του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου. Το διάστημα 2002-2004 εργάστηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Είναι υποψήφια διδάκτορας και κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην «Κλινική Παιδιατρική και Νοσηλευτική – Έρευνα» (ΕΚΠΑ) και στην «Πολιτική Υγείας και Σχεδιασμός Υπηρεσιών Υγείας» (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου). Το 2009 παρακολούθησε και έλαβε υποτροφία συμμετοχής σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ανακουφιστική φροντίδα στο Brasov Ρουμανίας (Μάιος 2009).
Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την ογκολογία και την εκπαίδευση των ογκολογικών ασθενών, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια, είτε ως ομιλήτρια είτε ως συντονίστρια στρογγυλών τραπεζιών. Επίσης, έχει προσκληθεί ως μέλος επιστημονικής επιτροπής συνεδρίων.
Στη νοσηλευτική σταδιοδρομία της ως κλινική νοσηλεύτρια έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία στη νοσηλευτική φροντίδα και στη διαχείριση συμπτωμάτων ογκολογικών ασθενών και ιδιαίτερα γυναικών με εμπειρία καρκίνου του μαστού.
Από το 2016 είναι ταμίας της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας και από το 2019 είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής της ελληνικής πλατφόρμας συνεργασίας για τη βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης All. Can Greece.

Ιγνατιάδου Ελευθερία

Ιγνατιάδου Ελευθερία

Χειρουργός Μαστού – μαστολόγος, 
Διευθύντρια Δ’ Χειρουργικής Κλινικής Μαστού ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ,
Ταμίας Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού

Η Ελευθερία Ιγνατιάδου είναι γενική χειρουργός/ εξειδικευμένη Χειρουργός Μαστού, Διευθύντρια της Δ’ Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. υπεύθυνη της Μονάδας Μαστού ΓΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ . Με πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τελείωσε την ειδικότητα της χειρουργικής στη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με εκπαίδευση στο τμήμα Μαστού στο πλάι του αείμνηστου Χειρουργού Μαστού Καθηγητή Χαράλαμπου Μπάτση. Εξειδικεύθηκε στη Χειρουργική Ογκολογία του μαστού στο Instituto Europeo di Oncologia Milan υπό την διεύθυνση του καθηγητή Umberto Veronesi. Υπηρέτησε επί σειρά ετών στη ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΥ ΓΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ της οποίας διετέλεσε διευθύντρια έως τον Οκτώβριο 2023 οπότε και αποχώρησε.
Έχει πλούσια και πολυετή κλινική και ερευνητική δραστηριότητα , επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια.
Το όραμα της είναι να έχουν όλες οι γυναίκες την δυνατότητα της απρόσκοπτης πρόσβασης σε οργανωμένα και εξειδικευμένα Κέντρα Μαστού όπου η κάθε ασθενής θα αντιμετωπίζεται ολιστικά σαν μοναδική προσωπικότητα.
Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ταμίας), μέλος της EUSOMA, και μέλος Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών.

Καλαΐτζη Καλλιόπη

Καλλιόπη Καλαϊτζή

Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης,
Lifestyle medicine and culinary coaching,
Επιστ. Υπεύθυνη Ιατρείου Ιατρικής Τρόπου Ζωής, ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ,
Ακαδημαϊκή Υπότροφος, Β´ΠΠΚ & Μονάδα Έρευνας Ογκολογικής Κλινικής,
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,
Ιατρική Σχολή Αθηνών

Η Καλλιόπη (Πόπη) Καλαϊτζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Φοίτησε με ολική υποτροφία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια και στη συνέχεια σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Είναι ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.
Εργάστηκε σε κλινική Αποκατάστασης στη Δρέσδη της Γερμανίας και κατόπιν έγινε δεκτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Charité του Βερολίνου, στο οποίο εργάστηκε τόσο ως κλινική γιατρός, όσο και ως διδακτικό προσωπικό σε φοιτητές Ιατρικής. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητα της στην Ελλάδα στο Ασκληπιείο Βούλας.
Είναι επιστημονικά υπεύθυνη του πρώτου στην Ελλάδα Ιατρείου Ιατρικής του Τρόπου Ζωής στην Ευρωκλινική και εργάζεται ως ιδιώτης Ιατρός .
Παράλληλα είναι ακαδημαϊκός υπότροφος στη Β’ ΠΠΚ του Νοσοκομείου «Αττικόν» και έχει αναλάβει το καινοτόμο Ιατρείο Υποστηρικτικής Ιατρικής για Γυναίκες με Καρκίνο του στήθους.
Είναι υποψήφια Διδάκτορας του ΕΚΠΑ με αντικείμενο την ανάπτυξη ενός πρωτοκόλλου αντιμετώπισης της παχυσαρκίας μέσω της Ιατρικής του Τρόπου Ζωής και της θεραπευτικής άσκησης.
Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού προγράμματος “Διεθνής Ιατρική -Διαχείριση Κρίσεων Υγείας” του Εθνικού Καποδιστριακού Παν. Αθηνών με τίτλο Διπλωματικής «Η ανταπόκριση του Προσωπικού Υγείας σε περίπτωση Επιδημίας».
Είναι Certified στην Culinary Medicine (πανεπιστήμιο Harvard/Spaulding Rehabilitation Center) και στην Lifestyle Medicine (από την European Organization of Lifestyle Medicine). Κατέχει πιστοποίηση 6μηνης εκπαίδευσης στην παρακινητική συνέντευξη (motivational interviewing) από το Πανεπιστήμιο U-Μass. Έχει ολοκληρώσει 2 έτη εκπαίδευσης στον Ιατρικό Βελονισμό και έχει παρακολουθήσει τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Ελληνικής Εταιρίας Αλγολογίας.
Παράλληλα με το επιστημονικό ενδιαφέρον της για τη Φυσική Ιατρική και την Αποκατάσταση και την Lifestyle Medicine, δραστηριοποιείται σε δράσεις ανθρωπιστικής Ιατρικής. Για το σκοπό αυτό έχει ταξιδέψει στην Αφρική , ενώ παρείχε ιατρική βοήθεια σε καταυλισμό προσφύγων στη Γερμανία.
Εχει υπάρξει η νεότερη Νομαρχιακή Σύμβουλος που έχει εκλεγεί ποτέ στην Ελλάδα και στη συνέχεια εκλέχτηκε στα 27 της, η νεότερη Έπαρχος της χώρας και η μόνη γυναίκα στο Επαρχείο Λαγκαδά.
Έχει επιλεγεί ως European Young Leader στην τάξη 2015-2016. Το 2010 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα Marshall Memorial Fellowship , ενώ το 2013 συμμετείχε καλεσμένη του US Department of State στο International Visitors Leadership Program με τίτλο :American Youth: Inspiring Leadership and Civic Participation.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας BrainGain και μέλος του ΔΣ των Ελληνικών Ριζών, του σωματείου που ασχολείται μεταξύ άλλων με την αναστροφή του Brain drain μέσω του BrainReGain.
Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου φίλων της Μαιευτικής& Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου.
Είναι επίσης Γραμματέας του ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, μέλος του Hellenic Initiative Against Alzheimer’s και της Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Καλύβα Φωφώ

Καλύβα Φωφώ

Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Υπουργείο Υγείας

Είναι Ιατρός, Παιδίατρος με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Υγεία. Της έχει αναγνωρισθεί η ειδικότητα της Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Ιατρικής. Μιλά Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.
Προσλήφθηκε το 2003 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας από το 2009, σχεδόν αποκλειστικά στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, στον κλάδο Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ. Κατέχει θέσεις ευθύνης από το 2013 έως σήμερα ως Προϊσταμένη Τμήματος κυρίως με αντικείμενο την πρόληψη, την προστασία και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας. Από το 2018 και για τρία έτη διετέλεσε αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος. Είναι μέλος Εθνικών Επιτροπών και Επιτροπών του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας καθώς και Ευρωπαϊκών ομάδων εργασίας και Επιτροπών για θέματα Δημόσιας Υγείας. Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα και Κοινές Δράσεις για τη Δημόσια Υγεία. Επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημόσιας Υγείας (European Public Health Association), ενώ υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωση Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ. Το Νοέμβριο του 2023 ορίστηκε Εθνικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στην Ευρωπαϊκή επιτροπή EC-VACCINES της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA), Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Καπετανάκης Γιώργος

Γιώργος Καπετανάκης

Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ)

Καραδήμας Ευάγγελος

Καραδήμας Ευάγγελος

Καθηγητής
Κλινικής Ψυχολογίας της Υγείας
Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης


PhD

Professor of Clinical Health Psychology | Department of Psychology | University of Crete | Greece
Fellow | European Health Psychology Society

– Assoc. Editor | Translational Behavioral Medicine
– Past-President | European Health Psychology Society
– Director | UC Department of Psychology Laboratory of Applied Psychology
– Board of Directors | UC Research Center for the Humanities, Social, and Education Sciences

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και από το 2004 υπηρετώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχω δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα και κεφάλαια σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Έχω εκδώσει έξι επιστημονικά συγγράμματα, είτε ως μόνος συγγραφέας, είτε ως μέλος της ομάδας επιμελητών έκδοσης. Είμαι μέλος των συντακτικών επιτροπών σε πέντε διεθνή περιοδικά, καθώς και Associate Editor του Translational Behavioral Medicine. Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχολογίας της Υγείας (President-Elect). Τέλος, είμαι ερευνητικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ).

Επαγγελματική Εξέλιξη

Πανεπιστήμιο Αθηνών (2002-2004)
Διδάσκων, Π.Δ. 407
Εθνικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας (2002 – 2004)
Ψυχολόγος, Συντονιστής Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Καλαμακίου
Πανεπιστήμιο Κρήτης (2004 – Σήμερα)
Μέλος ΔΕΠ

Καραϊτιανός Ιωάννης Γ.

 

Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός

Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών
τ. Αναπλ. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Παρισίων P. et M. Curie
Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν
τ. Συντονιστής Διευθυντής Ογκολογικής Χειρουργικής Κλινικής
Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας
Πρόεδρος Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας

Είναι Άμισθος Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Saint Antoine Παρισίων, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center», τ. Συντονιστής Διευθυντής Ογκολογικής Χειρουργικής Κλινικής και τ. Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας».
Έχει μετεκπαιδευτεί και εργαστεί σε Πανεπιστημιακές Χειρουργικές Κλινικές: Γενεύης, Μπέρμιγχαμ, Λονδίνου, Άμστερνταμ και Παρισίων και στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Curie των Παρισίων.
Είναι: Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών, Εκδότης Περιοδικών «Ιατρική» και «Hellenic Surgical Oncology», Β΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κολοπρωκτολογίας, τ. Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κολοπρωκτολογίας, τ. Πρόεδρος Βαλκανικής Ιατρικής Εταιρείας, μέλος 50 ακόμη Ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Είναι μέλος: της Επιτροπής Ογκολογίας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, της Επιτροπής ΕΟΦ για έγκριση νέων φαρμάκων, της Επιτροπής Κε.Σ.Υ. για αναγνώριση της Χειρουργικής Ογκολογίας ως ειδικότητας-εξειδίκευσης. Υπεύθυνος σε εκπόνηση ερευνητικών-κλινικών πρωτοκόλλων σε Γαλλία (GERCOR) και Αγγλία (ICCS) για τη θεραπεία των καρκίνων του πεπτικού συστήματος και του μαστού. Συμμετείχε ως εμπειρογνώμων στην αναδιοργάνωση Αντικαρκινικών Νοσοκομείων της Γαλλίας και της Ελλάδας.
Έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο της Γαλλικής Ακαδημίας Ιατρικής, Παρίσι 2010, της Balkan Medical Union, 2018, της 500ετηρίδος Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, Istanbul-Turkey 2003 και με Βραβείο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών το 2018.

 

Καραμάνου Μαριάννα

Μαριάννα Καραμάνου

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Kαθηγήτρια Επιστημολογίας, Ιστορίας και Ηθικής της Ιατρικής, Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.

Κοκονέζη Κυριακή

Κοκονέζη Κυριακή

Μέλος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”

Κουρέα Ελένη

Ελένη Κουρέα

Καθηγήτρια Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστήμιο Πατρών

Κούρκουλας Νικόλας

Νικόλας Κούρκουλας

Market Access Lead ΑstraZeneca Greece & Cyprus

 

Ο Νικόλας είναι Lead της ομάδας του Market Access της AstraZeneca στην Ελλάδα & Κύπρο στο σύνολο των θεραπευτικών κατηγοριών. Πριν γίνει μέλος της AstraZeneca δούλευε ως Οικονομολόγος της Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και νωρίτερα στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι. Νωρίτερα, εργάστηκε ως ιατρός στο δημόσιο, σε ΜΚΟ και στον ιδιωτικό τομέα.
Ολοκλήρωσε τις ιατρικές του σπουδές στο Imperial College London & BSc στην Αιματολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος MPA (Master’s in Public Administration) από το LSE (London School of Economics) & το Sciences Po Paris με κατεύθυνση στα Health Economics and Policy.

Κουφόπουλος Κωνσταντίνος

Κουφόπουλος Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (E.E.A.M.)

Κυριακίδου Στέλλα

Κυριακίδου Στέλλα

Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Λέκα Ελένη

Ελένη Λέκα

Κοινωνική Λειτουργός,
Πρώην Υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”

Λίβα Σούλα

Σούλα Λίβα

Υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Λιονής Χρήστος

 Χρήστος Λιονής

Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Επι- κεφαλής της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής, Ομάδες Balint, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

Μαρκόπουλος Ι. Χρήστος

Χρήστος Ι. Μαρκόπουλος

Ομ. Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Δ/ντής Κλινικής Μαστού – Ιατρικό Αθηνών – Μαρούσι
Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Τμήματος Χειρουργικής Μαστού της UEMS

Ομ. Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι.
Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού – ΕΧΕΜ (2000-2015). Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Τμήματος Χειρουργικής Μαστού της UEMS και επικεφαλής των εξετάσεων για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής Μαστού. Εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της EUSOMA (2010 – 2016) και μέλος των UK-Association of Breast Surgery, American College of Breast Surgeons (ACBS) και European Society of Surgical Oncology (ESSO).
Απόφοιτος Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορος το 1988. Έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής το 1985 και στη συνέχεια μετέβη στο Λονδίνο, ως υπότροφος του «Ωνάσειου Ιδρύματος» για εξειδίκευση στο Καρκίνο του Μαστού. Εργάσθηκε ως έμμισθος ανώτερος επιμελητής της Κλινικής Μαστού των Νοσοκομείων St. George’s Hospital και The Royal Marsden Hospital (1985-1988). Επιπλέον, ήταν ερευνητής του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου Ludwing Institute for Cancer Research (London) και ολοκληρώνοντας το ερευνητικό του έργο, έλαβε το πτυχίο Master of Philosophy (MPhil Degree) στην Ογκολογία – Καρκίνος Μαστού (1988) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου – UK.
Ο Καθηγητής Μαρκόπουλος έχει δημοσιεύσει πάνω από 350 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά περιοδικά (με 10.000 αναφορές / citations, h-index 43 και i10-index 137). Έχει γράψει 4 βιβλία για το Καρκίνο του Μαστού και ήταν Editor σε 18 βιβλία για τις παθήσεις και τη χειρουργική του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του “European Textbook of Breast Cancer Management for Surgeons” (Springer 2018), επίσημο βιβλίο των Ευρωπαϊκών εξετάσεων UEMS-EBSQ στη Χειρουργική του Μαστού και του ΕBSQ Examination Guide – Springer 2023.
Ο Καθηγητής έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων ως προσκεκλημένος ομιλητής σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και είναι αποδέκτης πολλών επιστημονικών βραβείων κατά τη διάρκεια συνεδρίων και επίτιμων βραβείων για το έργο του με ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού – Άλμα Ζωής και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ».

Μαρσέλλου Μιμή, PhD(c), MSc., PT

Μιμή Μαρσέλλου PhD(c), MSc., PT

Φυσικοθεραπεύτρια  Μυοσκελετικών Διαταραχών & Πυελικού Εδάφους

Η Μιμή Μαρσέλου είναι φυσικοθεραπεύτρια πυελικού εδάφους με εκπαίδευση στις ΗΠΑ, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, συνιδιοκτήτρια της εταιρείας Φυσικοθεραπευτική ΠΡΑΞΙΣ και αντιπρόεδρος της Europa Donna Hellas.
Το αντικείμενό της, μεταξύ άλλων, είναι η υποστηρικτική φυσιοθεραπευτική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του ουρογεννητικού συνδρόμου της εμμηνόπαυσης σε γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Η Μιμή Μαρκέλλου εξηγεί πώς η επιβίωση πρέπει να συνοδεύεται από χαρά και ευχαρίστηση μετά τον καρκίνο του μαστού και πώς η φυσικοθεραπεία του πυελικού εδάφους δρα υποστηρικτικά και θεραπευτικά για να βοηθήσει τις γυναίκες που έχουν επιβιώσει της νόσου να επιστρέψουν σε μια σεξουαλική ζωή που υποστηρίζεται από την επιστήμη και τη σωστή φροντίδα του γυναικείου σώματος.

Μαστοράκος Δημήτρης

Δημήτρης Μαστοράκος

MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
Μέλος American Society of Plastic Surgeons
Diplomate, American Board of Surgery, American Board of Plastic Surgery
Όμιλος Υγεία

Ο Δημήτρης Μαστοράκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963.
Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1981 και από την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ το 1987.
Μετά τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό ειδικεύτηκε στις ΗΠΑ στην Γενική Χειρουργική και στη συνέχεια στην Πλαστική Χειρουργική (Πανεπιστήμιο Duke). Μετεκπαιδεύτηκε στο Memorial της Νέας Υόρκης στην αποκατάσταση μαστού και κεφαλής-τραχήλου και τη Μικροχειρουργική.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και μετά τη διδακτορική του διατριβή συνεργάστηκε ως Πανεπιστημιακός Συνεργάτης και Υπότροφος με τα νοσοκομεία Αρεταίειο και Αττικό ενώ τώρα ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα. Είναι διπλωματούχος του American Board of Surgery και American Board of Plastic Surgery.

Μεταξάς Γεώργιος

Γεώργιος Μεταξάς

MD MSc PhD MPhil FEBS CEBS FRCS
Χειρουργός Μαστού
Συντονιστής Διευθυντής Χειρουργικής ΓΝΜΑ Έλενα Βενιζέλου
Υπεύθυνος Ιατρείου Μαστού ΓΝΝΙ Κωνσταντοπούλειο

Ο Γιώργος Μεταξάς είναι χειρουργός μαστού με εξειδίκευση στην ογκοπλαστική και αποκατάσταση και Ευρωπαϊκή πιστοποίηση στην χειρουργική ογκολογία μαστού. Είναι απόφοιτος και αριστούχος διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακών στην Διοικηση Μοναδων Υγείας (MSc ΕΑΠ) και στην έρευνα για τον καρκίνο του μαστού (MPhil Manchester University). Εχει εκπαιδευτεί εξ ολοκλήρου σε μεγάλες μονάδες του εξωτερικού και διατελέσει διευθυντής χειρουργικής μαστού στο Βρετανικό ΕΣΥ και επίκουρος κλινικός καθηγητής (hon) στην Ιατρική Σχολή του Imperial College London. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στην ασφάλεια των ασθενών, τη συμμετοχή σε ερευνητικές μελέτες, την εφαρμογή κλινικών πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων οδηγιών και την εκπαίδευση των νέων ιατρών.

Μηλαπίδης Νίκος

Νίκος Μηλαπίδης

Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Μητροπούλου Ελένη

Ελένη Μητροπούλου

Κοινωνική Λειτουργός,
Επιστημονικά Υπεύθυνη Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας

H Ελένη Μητροπούλου είναι απόφοιτη κοινωνική λειτουργός του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πατρών.
Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός και επιστημονικά υπεύθυνη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας.
Έχει εργαστεί ως κοινωνική λειτουργός στον τομέα της Β/θμιας εκπαίδευσης στη συμβουλευτική σε μαθητές-τριες και γονείς και παρέμβαση σε καταστάσεις κρίσης με σκοπό την εναρμόνιση σχολικού και οικογενειακού περιβάλλοντος. Επιπλέον έχει ασχοληθεί με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Πατρέων μέσω της παροχής συμβουλευτικής σε άτομα με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και στις οικογένειές τους.

Μήτση Χριστιάνα

Χριστιάνα Μήτση

Ψυχολόγος, MSc, Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων
Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Μιχαλοπούλου Παρασκευή

Παρασκευή Μιχαλοπούλου

Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Μπαρμπούνης Βασίλειος

Βασίλειος Μπαρμπούνης

Παθολόγος – Ογκολόγος, MD PhD, Διευθυντής , Έ Ογκολογική Κλινική, Ιασώ Γενική Κλινική

Μπουκοβίνας Ιωάννης

Ιωάννης Μπουκοβίνας

 MD, PhD, PharmaD, Παθολόγος-Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικής Μονάδος, Βιοκλινική Θεσσαλονίκης

Νικολαΐδη Μαντώ

 Μαντώ Νικολαΐδη

Ογκολόγος – Παθολόγος.
Αναπληρώτρια Δ/ντρια Β’ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ

Παπαγεωργίου Δημήτρης

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Επίκ. Καθηγητής Παθολ. Νοσηλ. Παν. Πελοποννήσου. Προϊστάμενος ΟDC Ευρωκλινική Αθηνών. Πρόεδρος Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας ΕΣΝΕ

Παπαϊωάννου Θεόδωρος

Παπαϊωάννου Θεόδωρος

Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής

Πατσού Φρόσω

Φρόσω Πατσού

Ph.D, M.Sc Ψυχολόγος – Αθλητικός Ψυχολόγος

Η Φρόσω Πατσού είναι Ψυχολόγος, Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου από το Τμήμα Ψυχολογίας με ερευνητικό αντικείμενο ¨Ο ρόλος της φυσικής δραστηριότητας στην ποιότητα ζωής σε γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο στο μαστό”.
Το ερευνητικό της έργο είναι αρκετά σημαντικό με παρουσιάσεις σε παγκόσμια συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.
Υπήρξε μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στίβου στη χώρα μας έχοντας στο ενεργητικό της πληθώρα αθλητικών επιτυχιών ως πρωταθλήτρια στίβου. Κορυφαίες στιγμές στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της σε 3 συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1996 έως και το 2004 στην Αθήνα και η κατάταξη της στην 13η θέση.

Πυρουνάκη Νίκη

Νίκη Πυρουνάκη

Κόρη Μέλους Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Ρεκατσίνα Μαρτίνα

Μαρτίνα Ρεκατσίνα

MD, MSc, PhD, FFPMRCA, EDPM
Επίκουρη Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας
Α’ Αναισθησιολογική Κλινική, Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ΕΚΠΑ
Hon. Associate Prof, University College London
Εξειδικευθείσα στη Διαχείριση του Πόνου και τη Νευροτροποίηση

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1989. Μεγάλωσα και πήγα σχολείο στα Ιωάννινα. Το 2013 αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ειδικεύθηκα στην Αναισθησιολογία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία (2013-2015) και στη συνέχεια στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (2015- 2018).
Το 2016 ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Διοίκηση Μονάδων Υγείας” του Διεθνούς Τηλεματικού Πανεπιστημίου Ρώμης «Uninettuno» (Università telematica internazionale Uninettuno), ενώ το 2019 ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ «Αλγολογία: Αντιμετώπιση του Πόνου- Διάγνωση και Θεραπεία- Φαρμακευτικές, Παρεμβατικές και Άλλες Τεχνικές». Το 2021 ολοκλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή στο ΕΚΠΑ.
Εξειδικεύθηκα στη Διαχείριση του Πόνου και τη Νευροτροποποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο την περίοδο 2020- 2022 (Fellowship in Advanced Pain Management, Whipps Cross University Hospital- Bart’s NHS Trust, London και Fellowship in Neuromodulation, Basildon University Hospital, Mid and South Essex NHS Trust).
Από το 2022 κατέχω θέση Επίκουρης Καθηγήτριας Αναισθησιολογίας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, ΕΚΠΑ ενώ παράλληλα διδάσκω στο University College London, ως Honorary Associate Professor. Από το 2023 είμαι εξετάστρια στο Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πόνου (European Diploma of Pain Medicine- EDPM ESRA).

Σαντά Ζωή

Ζωή Σαντά

Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια,
Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη Ειδικού Ιατρείου Ψυχοογκολογίας Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”,
Γραμματέας του κλάδου Ψυχοογκολογίας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Survivor.

Η Ζωή Σαντά είναι Ψυχίατρος , Διευθύντρια ΕΣΥ και από το 2018 υπεύθυνη του Ειδικού Ιατρείου Ψυχοογκολογίας του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» . Είναι μέλος του «Άλματος Ζωής» από το 2019 οπότε και διαγνώστηκε η ίδια με καρκίνο μαστού. Έχει λάβει ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση γνωστικής- αναλυτικής, συμπεριφορικής και ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης και εφαρμόζει συνδιαστική/υποστηρικτική ψυχοθεραπεία και ψυχοεκπαίδευση στο προαναφερθέν ιατρείο στο οποίο υποστηρίζονται ογκολογικοί ασθενείς και οι οικείοι τους.
Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ποιότητα ζωής στην πορεία της επιβίωσης (εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με την υποστήριξη του «Άλματος Ζωής»), η ψυχοφαρμακολογία στους ογκολογικούς ασθενείς και η επικοινωνία /συμμαχία γιατρού-ασθενούς.
Eίναι επίσης ηθοποιός (Δίπλωμα Υποκριτικής Υπουργείου Πολιτισμού) και σκηνοθέτης και έχει παίξει και σκηνοθετήσει σε επαγγελματικές και σπουδαστικές παραστάσεις. Μητέρα ενός αγοριού 14 ετών.

Σαριδάκη- Ζώρα Ζένια

Ζένια Σαριδάκη- Ζώρα 

MD PhD Παθολόγος-Ογκολόγος, Πρόεδρος Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), Διευθύντρια στην Α’ Ογκολογική Κλινική Metropolitan Hospital

Σκόνδρα Μαρία

Μαρία Σκόνδρα

MD, PhD, Παθολόγος – Ογκολόγος

Σκαμπαρδώνη Μαρία

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Επιμελήτρια Α Ακτινολόγος, 
Επιστημονικά υπεύθυνη ακτινολογικού εργαστηρίου ΓΝ-ΚΥ

ΚΘ Λέρου

ΣΠΟΥΔΕΣ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΚΑΡΟΛΟΥ, ΧΡΑΝΤΕΤΣ ΚΡΑΛΟΒΕ 1995-2001 (ΜΟ αναγόμενος στην ελληνική βαθμολογία 9.28)
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΤΣΑ : 2002 επιτυχώς
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ : ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ 2003
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ : ΚΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 07/2003-03/2005
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ MCCEE (MEDICAL COUNCIL OF CANADA EVALUATING EXAMINATION ) :
ΕΠΙΤΥΧΩΣ 2006
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 2007-2011 ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Υπηρέτησα ως επικουρική ιατρός με διαδοχικές προσλήψεις και παρατάσεις στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου από το 2012 έως το 2017 όπου και παραιτήθηκα προκειμένου να προσληφθώ ως επιμελήτρια Β ακτινολογίας. Σήμερα είμαι μόνιμη ιατρός του ΚΘΛ, επιμελήτρια Α, επιστημονικά υπεύθυνη του τμήματος.

Στεφανάκη Αγγελική

Αγγελική Στεφανάκη

Πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας,
Ταμίας ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ)

Η Αγγελική Στεφανάκη είναι Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΓΚΜ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. ΑΧΑΙΑΣ και Ταμίας του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του ΕΚΠΑ, ενώ εργάστηκε για 34 χρόνια ως στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα.
Το 2001 διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού και το 2015 με υποτροπή και μετάσταση.
Δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο του καρκίνου από το 2003. Ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας του Συλλόγου (ομάδες αλληλοβοήθειας) και αφοσιωμένη μαχήτρια και συνήγορος των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο μαστού και με μεταστατικό κμ.
Από το 2011, είναι μέλος της πανελλήνιας επιτροπής υπεράσπισης των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών στην υγεία, στα κοινωνικά δικαιώματα (Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ), από τον πυρήνα της οποίας, το 2015, προήλθε η ΕΛΛΟΚ.
Εκπροσωπώντας το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ, την ΕΛΛΟΚ και την ECPC, έχει μιλήσει για τα δικαιώματα των μεταστατικών καρκινοπαθών το 2017 και το 2018 σε σχετικά στρογγυλά τραπέζια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε παγκόσμια συνέδρια (RRI 2019, Πράγα) και σε σχετικές ημερίδες και συνέδρια στη Ελλάδα.

Τζιντζηροπούλου Φρόσω

Φρόσω Τζιντζηροπούλου

Ψυχολόγος Υγείας, MSc – Ψυχοθεραπεύτρια Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Τριανταφύλλου Ευριπίδης

Ευρυπίδης Τριανταφύλλου

Πρόεδρος ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ

Τσομπανισάκη Κορίνα

Κορίνα Τσομπανισάκη

Κοινωνική Λειτουργός Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Φαλιάκου Ελένη

Ελένη Φαλιάκου

Χειρουργός Μαστού – Διευθύντρια Β’ Κλινικής Μαστού του Κέντρου Μαστού Μητέρα – Όμιλος Υγεία

Φωστήρα Φλωρεντία

 

Φλωρεντία Φωστήρα

PhD, Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια, ErCLG-Γενετική Σύμβουλος,
MSc, Ερευνήτρια, Εργαστήριο Γενετικής του Ανθρώπου, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”

Η Δρ Φλωρεντία Φωστήρα είναι Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Μοριακής Γενετικής του Ανθρώπου του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Είναι πιστοποιημένη Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Γενετική Σύμβουλος. Το κύριο ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα κληρονομικά σύνδρομα καρκίνου και ταυτοποίηση γενετικών παραλλαγών, οι οποίες προδιαθέτουν σε κακοήθειες αλλά και μπορούν να στοχευθούν θεραπευτικά.

Έχει περισσότερες από 110 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει επιβλέψει περισσότερες από 10 διατριβές. Κάθε χρόνο δίνει περισσότερες από 50 ομιλίες τόσο σε επιστημονικά συνέδρια όσο και στο ευρύ κοινό με στόχο τη διάχυση της γνώσης.

Το 2014, έλαβε το βραβείο «Unesco-L’oreal» για τις γυναίκες στην επιστήμη για την επιστημονική της συνεισφορά.

 

Φωτοπούλου Ευγενία

Ευγενία Φωτοπούλου

Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Χαλαζωνίτης Αθανάσιος

Δρ Αθανάσιος Ν. Χαλαζωνίτης

Συντονιστής Διευθυντής Ακτινολογικού Εργαστηρίου &
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου “Αλεξάνδρα”

Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος τίτλου ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, απόφοιτος Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, κάτοχος Διδακτορικού τίτλου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπηρετεί ως Ιατρός Ακτινολόγος από το 1996 στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχοντας εξελιχθεί μετά από κρίσεις, σε όλες τις βαθμίδες από Επιμελητής Β’ μέχρι Συντονιστής Διευθυντής.
Από το 2012 μέχρι το 2014 ήταν Τομεάρχης του Εργαστηριακού Τομέα του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» και από το 2014 μέχρι και σήμερα Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ίδιου Νοσοκομείου. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Μάιο του 2016 εκτελούσε χρέη Διοικητή στο Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».
Ασχολείται ερευνητικά, επιστημονικά, παράλληλα με το κλινικό του έργο, με την απεικόνιση του μαστού, την υπερηχογραφία, την αξονική τομογραφία, τα οικονομικά της υγείας και τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην ακτινολογία.
Υπήρξε επι σειρά ετών εκλεγμένο Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας και εκλεγμένο Μέλος Δ.Σ. Επαγγελματικής Ένωσης Ακτινολόγων Ελλάδος. Είναι Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας και της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Αμερικής καθώς και πολλών άλλων Επιστημονικών Εταιρειών.
Έχει υπηρετήσει επί 8ετία ως Μέλος Επιτροπής Προδιαγραφών και Επιτροπής Ενστάσεων Απεικονιστικών Μηχανημάτων στο Υπουργείο Ανάπτυξης και επί 4ετία ως Μέλος Επιτροπής Προδιαγραφών στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας.
Από το 2020 μέχρι σήμερα είναι Τακτικό Μέλος της Επιτροπής χορήγησης τίτλου ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής.
Από το 2020 μέχρι σήμερα είναι εκπρόσωπος των Ελλήνων Ακτινολόγων στην UEMS (Ευρωπαϊκή Επαγγελματική Ομοσπονδία Ακτινολόγων).
Έχει δημοσιεύσει 42 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά (με περισσότερες από 450 βιβλιογραφικές αναφορές), 86 επιστημονικά άρθρα σε Ελληνικά ιατρικά περιοδικά, έχει παρουσιάσει 188 εργασίες σε διεθνή ιατρικά συνέδρια και 185 σε Ελληνικά ιατρικά συνέδρια. Έχει βραβευθεί 4 φορές από το RSNA και με μία φορά από ECR για ερευνητικές εργασίες του.
Έχει δώσει 16 διεθνείς και 140 Ελληνικές ιατρικές ομιλίες.
Είναι συγγραφέας 15 κεφαλαίων σε ισάριθμα ιατρικά βιβλία και συγγραφέας 4 ιατρικών μονογραφιών.
Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικευμένων και ειδικευόμενων ιατρών, καθώς και άλλων επαγγελματιών υγείας.

Χοτζόγλου Κατερίνα

Κατερίνα Χοτζόγλου

Μέλος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Χριστοδούλου Χρήστος

 

Χρήστος Χριστοδούλου

Διευθυντής Β’ Ογκολογικής Κλινικής
Θεραπευτήριο METROPOLITAN

Ο Χρήστος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1962 στο Αγρίνιο.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1986.
Το 1992 εκπόνησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο: “Η συμβολή του GCSF στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού με υψηλές δόσεις χημειοθεραπείας. Κλινικές και παρακλινικές παράμετροι”.
Έλαβε τις ειδικότητες της Παθολογίας και Παθολογικής Ογκολογίας στα νοσοκομεία: ΓΟΝΚ “Οι Άγιοι Ανάργυροι”, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών και Queen Elizabeth Hospital Birmingham, UK.
Εργάστηκε ως επιμελητής σε ογκολογικές κλινικές στα Νοσοκομεία: Queen Elizabeth (Birmingam UK) και Ιατρικό Αθηνών, ως Αναπληρωτής Διευθυντής στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και στο Νοσοκομείο Metropolitan (Ν. Φάληρο)
Από το 2014 είναι Διευθυντής στην Β΄Ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Metropolitan.
Έχει ερευνητικό έργο με την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα (HeCOG), CRC Institute for Cancer Studies (Queen Elizabeth Hospital, Birmingham, UK) και με τη φαρμακοβιομηχανία.
Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει τη δημοσίευση σημαντικών εργασιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά (Peer Review Papers). Τον Δεκέμβριο του 2021 είχε 178 δημοσιεύσεις, h-index 31 και ετεροαναφορές (Citations) 3574.
Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε πολλά Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια με εργασίες και διαλέξεις.
Είναι μέλος των επιστημονικών εταιριών ASCO, ESMO, ΕΟΠΕ, Αλφα Ινστιτούτο Βιοιατρικών Μελετών.
Είναι μέλος Δ.Σ. και Επιστημονικής Επιτροπής της HeCOG.
Κύριο ενδιαφέρον: Καρκίνος μαστού, γυναικολογικός καρκίνος, καρκίνος πεπτικού, ουρολογικός καρκίνος, καρκίνος πνεύμονα.

Χρυσάνθου-Πιτερού Μαργαρίτα

Μαργαρίτα Χρυσάνθου-Πιτερού 

Αντιπρόεδρος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Travado Luzia

Dr. Luzia Travado

PhD, MSc, Clin Psych

  • Current position:Senior Clinician and Researcher of Psycho-Oncology, at Champalimaud Clinical & Research Centre, Lisbon, Portugal
  • Clinical expertise:Clinical health psychologist specialized in psycho-oncology, with a doctorate degree and a hospital career of more than 35 years, mainly dedicated to cancer patients, particularly breast cancer
  • Research interests: Psychological interventions for cancer patients, survivorship care and quality of life, biobehavioral process linked with stress, negative affect, and survival in cancer patients, communication skills training for cancer healthcare professionals, and European cancer policies
  • Affiliations & publications:President-Emeritus of the International Psycho-Oncology Society; Faculty and advisory board member of the European School of Oncology; Participation in various European collaborative joint actions and European Commission initiatives, and European funded projects. Authored numerous papers published at international peer-reviewed journals and book chapters, and is current Editorial Board Member of several scientific journals.
  • Int’l Award: In 2022 received the Jimmie Holland Memorial Award in recognition for her important and substantial contribution to the field of Psycho-oncology.

Myerson Claire

Claire Myerson

Retired CIO, Patient Advocate & Advanced Breast Cancer awareness campaigner

Claire lives near Oxford in the UK & has two grown-up children. In 2016 she was diagnosed with HER2+ Advanced Breast Cancer that has spread to the bones. Since diagnosis, she’s had the full range of available treatments: chemotherapy, radiotherapy, mastectomy and reconstructive surgery, as well as various targeted therapies for metastatic disease.

Before cancer, Claire had a professional career as a board level IT Director in the pharmaceutical and healthcare sectors. In 2016 she retired from work and now campaigns to raise awareness of Advanced Breast Cancer as a patient advocate with the ABC Global Alliance & the UK charity Breast Cancer NOW.