Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας

Σήμερα, Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, με συντονισμό και πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας-ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. , τα Ιατρεία Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας των ελληνικών Νοσοκομείων παραμένουν ανοιχτά για τους ασθενείς ως τις 6μμ με στόχο την ενημέρωση, τη διάγνωση και τη θεραπεία του πόνου τους.
Κεντρικό σύνθημα της πρωτοβουλίας είναι "Ενσυναίσθηση – Συμπαράσταση – Στήριξη" και σκοπός η γνωστοποίηση και η ανάδειξη των ιατρείων πόνου τα οποία λειτουργούν χάρη στην επιμονή, την ευαισθησία και την εθελοντική εργασία των Αναισθησιολόγων/Αλγολόγων και άλλων λειτουργών υγείας ενώ δεν έχουν ακόμη ενταχθεί οργανικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
H Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής φροντίδας - ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. ζητά:

  • Να συμπεριληφθούν τα Ι.Π.&Π.Φ. στην νομοθεσία, στα εθνικά προγράμματα και στον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία.
  • Να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση σε φάρμακα και τεχνολογίες Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής φροντίδας
  • Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε κατάλληλη Παρηγορική Φροντίδα όλων όσων το έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των ηλικιωμένων σε κάθε γωνιά της χώρας μας
  • Να αφυπνισθεί και να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία, ετσι ώστε το γνωστικό αντικείμενο της Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας να ενσωματωθεί ως υποχρεωτικό μάθημα στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Προπτυχιακής και Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης όλων των επαγγελματιών Υγείας

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» βρέθηκε στο ιατρείο πόνου του Αρεταιείου Νοσοκομείου, όπου συνομίλησε με την κυρία Ιωάννα Σιαφάκα, Oμότιμη Kαθηγήτρια Aναισθησιολογίας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρο του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής φροντίδας - ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. και με την κυρία Αθηνά Βαδαλούκα, Αν. Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Θεραπείας Πόνου & Παρηγορικής Αγωγής ΕΚΠΑ, Απερχόμενη Πρόεδρο της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου και το προωθητικό video της δράσης: grpalliative.gr