Σεμινάρια οδοντιάτρων στη φροντίδα του στόματος σε ασθενείς και άτομα με εμπειρία καρκίνου.

Η Οδοντιατρική φροντίδα στον ασθενή με καρκίνο Κεφαλής, Τραχήλου και Στόματος.

Σεμινάρια Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης των οδοντιάτρων στη φροντίδα του στόματος σε ασθενείς και άτομα με εμπειρία καρκίνου.

Η Ηλεκτρονική Υγεία στην Υποστηρικτική Ογκολογία ΑΜΚΕ και η Aithra Tech4Health, σε συνεργασία με την Cure Cancer διοργανώνουν δωρεάν webinar για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των οδοντιάτρων στη φροντίδα του στόματος σε ασθενείς με καρκίνο. Τα webinars τελούν υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ) και της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου.
Τα Σεμινάρια συντονίζει η Καθηγήτρια κα Ουρανία Νικολάτου - Γαλίτη
Στο σεμινάριο «Η Οδοντιατρική φροντίδα στον ασθενή με καρκίνο Κεφαλής, Τραχήλου και Στόματος» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 θα συμμετέχει με ομιλία της η κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Σήμερα, παγκοσμίως, επιβιώνουν 43.8 εκατομμύρια άτομα με καρκίνο, ενώ 18.1 εκατομμύρια διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο. Μέχρι το 2040 υπολογίζεται αύξηση 60%.
Οι θεραπείες για τον καρκίνο συνδέονται με επιπλοκές και οι ασθενείς χρειάζονται κατάλληλη υποστηρικτή φροντίδα είτε κατά τη θεραπεία είτε μετά την ολοκλήρωσή της. Ειδικά το στόμα αποτελεί στόχο των θεραπειών. Οι επιπλοκές του στόματος μπορεί να αναγκάσουν σε διακοπή της θεραπείας, μείωση της δόσης, η/και έκτακτη εισαγωγή στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Προβλήματα στο στόμα μπορεί να εμφανιστούν και χρόνια μετά τη θεραπεία. Ο ασθενής με καρκίνο λαμβάνει πολλά φάρμακα για πολλά χρόνια και η εξειδικευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ασθενών και Οδοντιάτρων και λοιπών επαγγελματιών υγείας για τη φροντίδα του στόματος είναι επείγουσα ανάγκη.

Σκοπός των Σεμιναρίων είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των Οδοντιάτρων στην αξιολόγηση της στοματικής κοιλότητας και την προετοιμασία του στόματος, πριν την έναρξη της θεραπείας, στην παρακολούθηση της υγείας του στόματος και συνεργασία με τον ιατρό ογκολόγο, κατά τη διάρκεια της θεραπείας και στη φροντίδα του στόματος, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των χρόνιων επιπλοκών της θεραπείας για τον καρκίνο.

Περισσότερα: aithrahub.com