30 χρόνια Άλμα Ζωής- Ο απολογισμός της εκδήλωσης

30 χρόνια Άλμα Ζωής

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στον καρκίνο του μαστού ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού γιόρτασε τα 30 χρόνια δραστηριοποίησής του στον αντικαρκινικό χώρο και κοινωνικής προσφοράς.

Σε μια ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 το «Άλμα Ζωής» καλωσόρισε φίλους του Συλλόγου, σημαντικούς εκπροσώπους φορέων της χώρας και τίμησε τους ανθρώπους που συνεισέφεραν στην πορεία του και τα ιδρυτικά μέλη του.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι ηθοποιοί Μαρία Ναυπλιώτου και Σταύρος Ζαλμάς.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Φαρμάκης, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης και Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί της Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το χαιρετισμό της απέστειλε η κυρία Φώφη Γεννηματά, Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γεώργιος Πατούλης.

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου δήλωσε: «Η πορεία των 30 χρόνων του Συλλόγου δεν ήταν εύκολη. Όπως δεν είναι εύκολη και η πορεία αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού. Εμείς που έχουμε έλθει αντιμέτωπες με την ασθένεια ξέρουμε ότι για να επιτευχθεί ένα ΑΛΜΑ χρειάζεται πολύς κόπος, θέληση, υπομονή, επιμονή και προσπάθεια. Έτσι ξεπερνούμε κάθε φορά τις δυσκολίες και προχωρούμε βήμα- βήμα, σταθερά και ενωτικά στην επίτευξη των στόχων μας.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση της κοινωνικής λειτουργού, κυρίας Ιωσηφίνας Σκούρτα, με πρωτοβουλία της οποίας ιδρύθηκε το «Άλμα Ζωής».

Παράλληλα, ο ψυχίατρος και επιστημονικός συνεργάτης κύριος Θανάσης Καρκανιάς ανέλυσε το ρόλο της οικογένειας, αναφέροντας πως οι ψυχολογικές επιπτώσεις του καρκίνου του μαστού αφορούν αφορούν τους άνδρες, αλλά και όλη την οικογένεια.

Η βραδιά έκλεισε με μουσική παρέμβαση από τον διακεκριμένο συνθέτη κύριο Θοδωρή Οικονόμου.

Μέσα από την ανασκόπηση των 30 ετών του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» έγινε αισθητή η αλλαγή της αντιμετώπισης του κοινού απέναντι στον καρκίνο του μαστού, μίας ασθένειας που αφορά 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως και αποτελεί το συχνότερο καρκίνο στις γυναίκες.

Πριν από 30 χρόνια οι γυναίκες στην Ελλάδα φοβούνταν ακόμα και να πουν ότι νοσούν από καρκίνο του μαστού, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, ο καρκίνος του μαστού να γίνει η “ασθένεια της σιωπής”. Πλέον, όχι μόνο μιλάμε ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού, αλλά γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά βήματα σε επίπεδο ενημέρωσης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, στον τομέα της ψυχοκοινωνικής στήριξης, αλλά και σε επίπεδο επιστημονικής έρευνας.

Το «Άλμα Ζωής» συνεχίζει με σταθερά, οργανωμένα προγράμματα, μέχρι ο καρκίνος του μαστού να γίνει παρελθόν.

Ευχαριστούμε πολύ:

  • Τον συγγραφέα κύριο Χρήστο Νικολόπουλο, για την σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης και την επιμέλεια των κειμένων.
  • Τον διακεκριμένο συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου, που με το πιάνο του, μας χάρισε μοναδικές μουσικές στιγμές.
  • Τους καταξιωμένους και ταλαντούχους ηθοποιούς, την κυρία Μαρία Ναυπλιώτου και τον κύριο Σταύρο Ζαλμά, που με τη χαρισματική τους παρουσία, ομόρφυναν τη βραδιά.
  • Όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, κάνοντας αυτή τη βραδιά ξεχωριστή και πραγματικά συγκινητική.

Χορηγοί της εκδήλωσης:

Μερικές στιγμές από την εκδήλωση

Φωτογραφίες από την εκδήλωση