Φροντί-ΖΩ: Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας

Με αφορμή τη διαμόρφωση της «Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Φροντίδα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχοντας οριστεί ως σκιώδης εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Ευρωβουλευτής Σ. Κυμπουρόπουλος διοργανώνει την ανοικτή εκδήλωση με τίτλο «Φροντί-ΖΩ: Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στις 11.00 π.μ (ώρα προσέλευσης 10.15 π.μ.) στην Τεχνόπολη

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η ενημέρωση γύρω από τους σύγχρονους όρους παροχής και λήψης υπηρεσιών φροντίδας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, η γνωστοποίηση των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τόσο οι «άτυποι» όσο και οι επαγγελματίες φροντιστές, ενώ την ίδια στιγμή ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στις αυξημένες ευθύνες φροντίδας των γυναικών και στην ανάγκη ανάδειξης καλών πρακτικών ενίσχυσης του εναρμονισμού ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή.

Η αξία της φροντίδας ως ένα είδος κοινωνικής δράσης και προσφοράς αναδείχθηκε ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είτε παρέχεται ως υπηρεσία από έναν αμειβόμενο επαγγελματία είτε λαμβάνει χώρα ως «άτυπη» υποστηρικτική ενέργεια από ένα μέλος του οικογενειακού και ευρύτερου φιλικού περιβάλλοντος του ατόμου, η φροντίδα είναι μία πράξη καθοριστικής σημασίας για την ποιότητα ζωής τόσο του αποδέκτη όσο και του παρόχου φροντίδας.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κος Κωστής Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Αρμόδια για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Αρμόδια για Θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Συρεγγέλα, καθώς και Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοινωνία των Πολιτών κυρία Κατερίνα Γκαγκάκη.