Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο είχαν την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 στο Προεδρικό Μέγαρο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ και οι Πρόεδροι των 38 μελών της, Οργανώσεων Ασθενών με Καρκίνο απ' όλη τη χώρα.

Τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» εκπροσώπησε η Πρόεδρος, κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο των εκπροσώπων των Ογκολογικών Ασθενών, επεσήμανε τις μεγάλες ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας παρηγορητικής φροντίδας και τόνισε πως η άμεση και πολύπλευρη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με τα πλέον σύγχρονα μέσα, αλλά και η στήριξη των οικογενειών τους αποτελούν προτεραιότητα της πολιτείας.

Επιπλέον ο Ανώτατος Άρχων της χώρας, ανέφερε ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας, τίθεται αρωγός, σύμμαχος και θέτει υπό την Αιγίδα της, το έργο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, κα Καίτη Αποστολίδου ευχαρίστησε θερμά τον κύριο Πρόεδρο για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή του προς την ΕΛΛΟΚ και τόνισε την ανάγκη να εισακουστεί θεσμικά η φωνή των ασθενών με καρκίνο και να θεσμοθετηθεί η εκπροσώπησή τους στα όργανακαι τις επιτροπές που τους αφορούν. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρκίνο τα οποία οφείλονται στον κατακερματισμό της φροντίδας και στην έλλειψη ολοκληρωμένων ογκολογικών κέντρων.