Συμμετοχή σε έρευνα με τίτλο «Ο διαμεσολαβητικός ρόλος των κοινωνικών περιορισμών, της αίσθησης συνοχής και της πνευματικότητας στην ανάδυση Διαταραχής Μετατραυματικού Στρες (PTSD) και Μετατραυματικής Ανάπτυξης (PTG) σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού»

Αγαπητές κυρίες,

Θα ήταν τιμή μας να συμμετέχετε στην παρούσα έρευνα, με τίτλο "Ο διαμεσολαβητικός ρόλος των κοινωνικών περιορισμών, της αίσθησης συνοχής και της πνευματικότητας στην ανάδυση Διαταραχής Μετατραυματικού Στρες (PTSD) και Μετατραυματικής Ανάπτυξης (PTG) σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού". Η μελέτη, διεξάγεται στα πλαίσια εκπόνησης πτυχιακής εργασίας από τη φοιτήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Βεργάκη Μαρία, με υπεύθυνο καθηγητή τον κύριο Αναγνωστόπουλο Φώτιο, καθηγητή Ψυχολογίας της Υγείας του τμήματος. Σκοπός της είναι μελέτη των παραγόντων εκείνων που είτε οδηγούν στην ανάπτυξη ψυχικών διαταραχών είτε στην προστασία της ψυχικής διάστασης του ατόμου, προωθώντας την ανάπτυξή του σε τραυματικές περιόδους της ζωής του. Ειδικότερα, μελετά την επίδραση κοινωνικών και ψυχολογικών παραγόντων στην εμφάνιση διαταραχής μετατραυματικού στρες ή μετατραυματικής ανάπτυξης στις γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπεία.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική και προϋποθέτει την διάγνωση της ασθένειας τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου. Θα πρέπει να είστε άνω των 18 ετών και να υποβάλλεστε σε κάποιου είδους θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Στην παρούσα έρευνα θα τηρηθούν πιστά οι κανόνες δεοντολογίας και ηθικής, όπως ορίζονται από τον Κανονισμό Αρχών και Λειτουργίας της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας, του Παντείου Πανεπιστημίου (Ν. 4485/2017, Ν. 4521/2018). Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει ανώνυμα, σεβόμενοι την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας. Στα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα έχει πρόσβαση μόνο η ερευνήτρια και θα χρησιμοποιηθούν αυστηρώς μόνο για τους σκοπούς της παρούσας έρευνας. Έχετε το δικαίωμα να αποχωρήσετε σε οποιοδήποτε σημείο της διαδικασίας αν νιώσετε πως δεν μπορείτε να συνεχίσετε για δικούς σας λόγους. Η απάντηση στις ερωτήσεις θα γίνει αυθόρμητα. Δεν υπάρχουν σωστές ή λανθασμένες απαντήσεις. Απαντήστε με βάση τη δική σας εμπειρία.

Ερωτηματολόγιο: https://forms.gle/mYW72fPATv8whJa89

Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την έρευνα, τους σκοπούς της και τη δεοντολογία που θα τηρηθεί, παρακαλώ επικοινωνήστε με την ερευνήτρια, ως ακολούθως:

Μαρία Βεργάκη,
Φοιτήτρια Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
Email: mariavergaki15@gmail.com

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων!