Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Κλινικής Εξέτασης Γυναικών 20-39 ετών | Απολογισμός 2016

  • 3 πόλεις
  • 553 γυναίκες εξετάστηκαν από ειδικευμένους χειρουργούς μαστού της ΕΧΕΜ
  • 338 γυναίκες παραπέμφθηκαν για επιπλέον εξετάσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το πρόγραμμα Ενημέρωσης και Κλινικής Εξέτασης Γυναικών 20-39 ετών από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού « ‘Αλμα Ζωής».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure ®.

Στις 2 εβδομάδες που διήρκεσε το πρόγραμμα στην Αθήνα (6-16 Ιουνίου), προσήλθαν για εξέταση 173 γυναίκες και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο (μαστογραφία, υπέρηχο, κυτταρολογική εξέταση ή μαγνητική μαστογραφία) 135 γυναίκες.

Στόχος του προγράμματος η ευαισθητοποίηση των γυναικών και η προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Ευχαριστούμε τις 16 εθελόντριες του Συλλόγου για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού, με παρουσία 9 διακεκριμένων ιατρών που πραγματοποίησαν την κλινική εξέταση, του Κέντρου Ιατρικού Εξοπλισμού Παπαποστόλου, των διαγνωστικών κέντρων:
Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο Μαστού & Οστεοπόρωσης – Σπύρος Λαζάρου, Βενιζέλειο, Βιοδιαγνωστική, Βιοϊατρική, Βιότυπος, Γυναίκας Υγεία Διάγνωση και Πρόληψη, Διάγνωση, Ερρίκος Ντυνάν, Ευρωκλινική Αθηνών, Ιασώ, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Παπανδρέου, Ποσειδώνειο, Ρέα, Θεόδωρος Τσιμπίδης, Ευαγγέλος Χατζηθεοδώρου και της εταιρείας «Print Offset».ola-logos-diagnwstikwn-newn-site-nees-gynaikes-2016

Συνολικός απολογισμός

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για δύο εβδομάδες παράλληλα στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «‘Αλμα Ζωής» και στους Συλλόγους «‘Αλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης και «‘Αλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας.

Αποτελέσματα από το «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας

Κατά τη διάρκειά του, στο «‘Αλμα Ζωής Νομού Αχαΐας» προσήλθαν και εξετάστηκαν 203 γυναίκες, εκ των οποίων παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο οι 68.

Αποτελέσματα από το «‘Αλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης

Αντίστοιχα, στο «‘Αλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης» προσήλθαν και εξετάστηκαν 177 γυναίκες, ενώ παραπέμφθηκαν για διαγνωστικές εξετάσεις οι 135.
Δείτε αναλυτικά αποτελέσματα από το «‘Αλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης»