Πανελλήνιο Συνέδριο-Διεπιστημονική Προσέγγιση του Καρκίνου

Η Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας και Θεραπείας της Μεταστατικής Νεοπλασματικής Νόσου, σε συνεργασία με την Ελληνική Διεπιστημονική Εταιρεία Καρκίνου Μαστού και την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα (HeCOG), διοργανώνουν στις 24-26 Νοεμβρίου 2022 το Πανελλήνιο Συνέδριο "Διεπιστημονική Προσέγγιση του Καρκίνου".

Θεματολογία

Ο καρκίνος του μαστού και ο γυναικολογικός καρκίνος παραμένουν η βασική προτεραιότητα, καθώς ειδικοί από όλους τους τομείς θα παρουσιάσουν σημαντικά δεδομένα και θα αναδείξουν την αξία της
συνεργασίας. Την φετινή χρονιά, όμως, το συνέδριο αφορά και άλλους όγκους στους οποίους υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις εντός του 2022.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνει ανασκόπηση των σημαντικών εξελίξεων στα πεδία της φαρμακευτικής θεραπείας του καρκίνου, όπως ανοσοθεραπεία, στοχεύουσες θεραπείες, σύμπλοκα μονοκλωνικών αντισωμάτων με κυτταροστατικά (ADCs), που ήταν και η πιο σημαντική εξέλιξη της χρονιάς. Όμως σημαντικές εξελίξεις υπήρξαν και στη χειρουργική του καρκίνου αλλά και στην ακτινοθεραπεία, στην μοριακή βιολογία και την γενετική.

Το Άλμα Ζωής στο Πανελλήνιο Συνέδριο - Διεπιστημονική Προσέγγιση του Καρκίνου

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα «Προτάσεις για το μέλλον στη συνεργασία Ιατρών και συλλόγων ασθενών».

Επιστημονικό Πρόγραμμα