Ομάδα Ασθενών Γυναικολογικού Καρκίνου από τον Σύλλογο "Κ.Ε.Φ.Ι."

Σύσταση Ομάδας Ασθενών Γυναικολογικού Καρκίνου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Αθηνών "Κ.Ε.Φ.Ι."

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. ανακοινώνει την σύσταση ομάδας ασθενών γυναικολογικού καρκίνου με το όνομα «Εριφύλη» και προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες να ενσωματωθούν σε αυτή, με στόχο την ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλεγγύης, αλλά και σύμπραξης γυναικών με γυναικολογικό καρκίνο πανελλαδικά.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2016 στην Αθήνα από γυναίκες που νόσησαν ή νοσούν από γυναικολογικό καρκίνο (καρκίνος τραχήλου της μήτρας/ ενδομητρίου /ωοθηκών /κόλπου/σαλπίγγων/αιδοίου), με σκοπό να υποστηρίξουν συν-ασθενείς που νοσούν ήδη ή που μόλις διαγνώστηκαν.
Είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Εταιρία Γυναικολογικής Ογκολογίας & μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ομάδων Ασθενών με Γυναικολογικό Καρκίνο (ENGΑGe), με Επικεφαλής την κα Μαρία Παπαγεωργίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ομάδας "Εριφύλη" εντάσσεται και η συμμετοχή στη διενέργεια δημοσκόπησης που διεξάγεται πανευρωπαϊκά από το ENGΑGe (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Ασθενών με Γυναικολογικό Καρκίνο) με τίτλο «Τι θέλω να πω στον γιατρό μου» και αφορά σε ασθενείς με γυναικολογικό καρκίνο αλλά και με καρκίνο του μαστού.
Τα αποτελέσματα αυτής θα παρουσιαστούν στο 5ο συνέδριο Ομάδων Ασθενών Γυναικολογικού Καρκίνου που διοργανώνεται από την ESGO (European Society of Gynecological Oncology ) στην Βιέννη, στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017 και θα δημοσιευτούν σε ιατρικά περιοδικά.

Το ερωτηματολόγιο της δημοσκόπησης: https://www.healthcare-research.eu/index.php/983855/lang-el 

Περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία «Κ.Ε.Φ.Ι.» : 210 6468 222, 210 6447 002, 210 3244 390
Site: www.anticancerath.gr, e-mail: info@anticancerath.gr