Η θέση του Πανελληνίου Συλλόγου για τα νέα μέτρα του ΕΟΠΥΥ

Πάγια και σταθερή θέση του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "'Αλμα Ζωής", είναι η δωρεάν πρόσβαση του γυναικείου πληθυσμού της χώρας, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, σε εξετάσεις τακτικού προληπτικού ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες.

Είμαστε ενάντια σε κάθε μέτρο που περιορίζει, καταργεί, αναστέλλει ή δυσχεραίνει την δωρεάν πρόσβαση των γυναικών στις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις, όταν η διεθνής ιατρική κοινότητα επισημαίνει την σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης για την μείωση των θανάτων από τη νόσο και την καλύτερη πρόγνωση των ασθενών.

Συμφωνούμε στην εξυγίανση του χώρου της Υγείας, είμαστε όμως ενάντια σε κάθε μέτρο ή απόφαση που καταστρατηγεί στην πράξη, το δικαίωμα των γυναικών για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Είμαστε ενάντια σε κάθε μέτρο που δεν επιτρέπει γενικότερα, την καθολική ισότιμη πρόσβαση των πολιτών και των ασθενών - πολιτών σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, οι οποίες και θα καθορίσουν ανάλογα τον προγραμματισμό των άμεσων παρεμβάσεων του Συλλόγου.