Επιστολή Διαμαρτυρίας στο ΠΓΝ Λάρισας

Την προηγούμενη εβδομάδα δεχτήκαμε ένα τηλέφωνο στην Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης 210 8 253 253, που λειτουργεί στον Σύλλογο, από μια ασθενή η οποία κατήγγειλε την μεγάλη αναμονή που υπάρχει στα ραντεβού του Νοσοκομείου Λάρισας, για το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα.

Άμεσα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Διοικητική του ΠΓΝ Λάρισας, κύριο Αθανάσιο Μήτσιο


 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή:

Αθήνα 11 Ιουνίου 2014
Αριθμ. Πρωτ. 14201

Προς τον Διοικητή του ΠΓΝ Λάρισας
κύριο Αθανάσιο Μήτσιο

Κύριε Διοικητά,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Αλμα Ζωής", που εκπροσωπεί χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο μαστού πανελλαδικά, ενημερώθηκε από ασθενή με καρκίνο μαστού, κάτοικο του Νομού Λάρισας, για τα παρακάτω:

Στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λάρισας η εν λόγω ασθενής μπορεί να έχει πρόσβαση για την ακτινοθεραπεία της στις 20 Αυγούστου 2014, το αργότερο, ενώ απευθύνθηκε στο Νοσοκομείο σας για να κλείσει ραντεβού στις 2 Ιουνίου 2014. Οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου απέδωσαν την πολύμηνη αυτή καθυστέρηση σε προβλήματα που συχνά παρουσιάζονται στη λειτουργία των ακτινοθεραπεύτικών μηχανημάτων, λόγω βλάβης και συντήρησής τους.

Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση που επικρατεί στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου σας επηρεάζει άμεσα την έγκαιρη πρόσβαση των ασθενών στη θεραπείας τους.

Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε ως Διοικητής του Νοσοκομείου και με την ευθύνη που φέρετε από τη θέση σας, ώστε να μην παρατηρούνται πέρα των ασφαλών ορίων καθυστερήσεις στις θεραπείες των ασθενών με καρκίνο μαστού, όπως επίσης και των άλλων ογκολογικών ασθενών.

Είμαστε σε αναμονή των χειρισμών και των αποφάσεών σας προκειμένου να διασφαλιστεί η μη παραβίαση των εκ του Νόμου προερχόμενων δικαιωμάτων των καρκινοπαθών για θεραπεία.

Με εκτίμηση,
για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος
Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου

Η Γραμματέας
Μαργαρίτα Πιτερού