Ενημερωτικό Δελτίο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΜΑΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ζούμε σε μια εποχή που κυνηγάμε τον χρόνο, σε μια τέτοια εποχή μάθαμε να αγωνιζόμαστε, να έχουμε όνειρα και να τα κυνηγάμε, με κάθε κόστος. Μάθαμε να είμαστε μαχητές και να αντιμετωπίζουμε όποια κατάσταση, εύκολη ή δύσκολη, μας χτυπήσει την πόρτα.

Μα πάνω απ' όλα αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ είναι να είμαστε άνθρωποι. Να ζούμε και να μην παίρνουμε τίποτα για δεδομένο. Να λέμε καλημέρα, ευχαριστώ και παρακαλώ. Να χαμογελάμε και να είμαστε ευγενικοί. Μα πάνω απ' όλα να λέμε Σ' αγαπώ στα άτομα που έχουμε καθημερινά δίπλα και που ΝΑΙ, τα θεωρούμε δεδομένα. Να εκτιμάμε ότι μας δίνεται...

Γι' αυτό το λόγο θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για τις ευχές σας, την ψήφο εμπιστοσύνης που δείξατε στο πρόσωπό μου για την εκλογή μου ως Πρόεδρος της ECPC. Η συγκίνηση μου μεγάλη καθώς και μεγάλη η ευθύνη που νοιώθω να ηγούμαι μιας τόσο μεγάλης και σημαντικής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης. Είναι μια μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία σε μια περίοδο πολλών αλλαγών και νέων προσεγγίσεων, στις πολιτικές υγείας, στην πολιτική για τον καρκίνο αλλά και στην ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα.

Θα είναι  μια ευκαιρία για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΟΚ και τα μέλη της να αποκτήσουν μεγαλύτερη επαφή και ενημέρωση σχετικά με το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι στον τομέα της υγείας, καθώς θα έχουμε πολλές ευκαιρίας συνεργασίας γενικότερα στα θέματα ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας.

θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στο βίντεο ευαισθητοποίησης που ετοιμάσαμε για την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Κακρίνο στις 2 Ιουνίου 2019. Μια ημέρα για να γιορτάσουμε τη ζωή, μια ημέρα για να δείξουμε ότι κάποιες φορές η ζωή μετά την εμπειρία με τον καρκίνο μπορεί να είναι καλύτερη κι από πριν ή να είναι αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα. Είναι μια μέρα για όλους, επιβιώσαντες, ασθενείς, συγγενείς, φίλους, γιατρούς, νοσηλευτές, εθελοντές, αλλά και για όσους μας λείπουν.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τα 11 μέλη μας που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν, στην πρώτη καμπάνια της ΕΛΛΟΚ σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους για την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, παρά τις δυσκολίες που παρουσίαζε λόγω του μικρού χρόνου πρετοιμασίας.

Κλείνοντας, θέλω να σας ευχηθώ να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι με αρκετές δόσεις ανεμελιάς, ξεκούρασης, ανασκόπησης και ανασυγκρότησης...

 

"Οι άνθρωποι δεν προσέχουν αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, όταν είναι ευτυχισμένοι"

Άντον Τσέχωφ

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Καίτη Αποστολίδου

Πρόεδρος

Βρείτε το ενημερωτικό δελτίο εδώ:ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΛΟΚ ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019