Ενημερωτικό Δελτίο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2022)

Το φετινό φθινόπωρο η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου ανέπτυξε πλούσια δράση, διοργανώνοντας δύο επιστημονικές διημερίδες στη Λάρισα και στην Αθήνα, καθώς και ένα webinar. Συμμετείχε επίσης δυναμικά για έκτη συνεχή χρονιά στη διεθνή καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου “Make Sense”.

Στις δράσεις αυτές ευρεία ήταν η συμμετοχή των μελών μας, που ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην ογκολογική περίθαλψη, μοιράστηκαν βιωματικές εμπειρίες και απόψεις και αναμετέδωσαν το μήνυμα της πρόληψης του καρκίνου σε τοπικό επίπεδο.

Αλλά και σε επίπεδο εκπροσώπησης των ογκολογικών ασθενών στην πολιτεία, η ΕΛΛΟΚ πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με τον Υπουργό Επικρατείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, εκθέτοντας τα κενά και τις ελλείψεις που διαπιστώνουμε καθημερινά στην ογκολογική περίθαλψη και καταθέτοντας προτάσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες, αλλά και την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Την περίοδο αυτή είχαμε επίσης τη χαρά να καλωσορίσουμε δύο νέα μέλη στην ομάδα της ΕΛΛΟΚ. Την κυρία Κατερίνα Νικηταρά, η οποία ανέλαβε καθήκοντα στη θέση της Υπεύθυνης Προγραμμάτων με έμφαση στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα από την Ε.Ε., στα οποία συμμετέχουμε. Η κυρία Νικηταρά έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγωγή και Προαγωγή Υγείας και έχει πενταετή εργασιακή εμπειρία ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Επίσης καλωσορίζουμε την κυρία Ευδοκία Περόντση, στη θέση της Κοινωνικής Λειτουργού και Υπεύθυνης Ανάπτυξης Μελών. Η κυρία Περόντση είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ. και έχει εμπειρία στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη ευάλωτων ατόμων όπως οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι άστεγοι και τα άτομα με αναπηρία, έχοντας εργαστεί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ενισχύοντας την ομάδα των επαγγελματιών της, η ΕΛΛΟΚ βαδίζει προς την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων της δράσεων για το 2022 και σχεδιάζει ήδη τα επόμενά της βήματα για τη χρονιά που έρχεται.

Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!
Καίτη Αποστολίδου - Πρόεδρος

 

Διαβάστε εδώ το ενημερωτικό δελτίο της ΕΛΛΟΚ