Ενημερωτικό Δελτίο ΕΛΛΟΚ (Μάιος- Ιούνιος 2022)

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε για την ΕΛΛΟΚ με τη διοργάνωση μιας διαδικτυακής γιορτής για όλα τα μέλη μας για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο, μέρα συλλογικής δράσης για δημόσια, δωρεάν και καθολική ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενδυνάμωση, διεκδίκηση δικαιωμάτων, επανένταξη στην κοινωνική και εργασιακή ζωή, αλλά και αξιοπρεπή φροντίδα τέλους ζωής.

“Η ζωή προχωράει και όταν προηγηθεί το βαθύ σκοτάδι, το φως μετά είναι εκτυφλωτικό. Η ζωή μετά τον καρκίνο έχει μεγαλύτερες χαρές γιατί τα πράγματα τα εκτιμά κανείς όταν ζυγίζονται και όταν κινδυνεύει να τα χάσει”, επεσήμανε η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου στη διαδικτυακή γιορτή μας, ενώ εκπρόσωποι των Συλλόγων - μελών της ΕΛΛΟΚ εστίασαν στα πιο ουσιαστικά ζητήματα για την αντιμετώπιση του καρκίνου στέλνοντας μηνύματα δύναμης και ελπίδας.

Παράλληλα, και αυτό το καλοκαίρι η ΕΛΛΟΚ μάς καλεί με τη νέα εκστρατεία της “Στον ήλιο με ασφάλεια!” να απολαύσουμε τον ήλιο, προστατεύοντας ταυτόχρονα το δέρμα μας. Οι τρόποι προστασίας του καρκίνου του δέρματος, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, μας αφορούν όλες και όλους! Στη διάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά όλοι οι Σύλλογοι - μέλη της ΕΛΛΟΚ απ’ όλη την Ελλάδα, αναπτύσσοντας δράσεις για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της λειτουργικής αναδιοργάνωσης και της ενίσχυσης των υποστηρικτικών δυνατοτήτων της ΕΛΛΟΚ, μεταφερθήκαμε στα νέα μας γραφεία: Σόλωνος 94, 10680, Αθήνα. Επιπλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε στην ομάδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, την κυρία Μυρτώ Συμεωνίδου, η οποία ανέλαβε καθήκοντα στη θέση της Υπεύθυνης Επικοινωνίας, Μάρκετινγκ και Εκδηλώσεων. Η κυρία Συμεωνίδου έχει σπουδές στη Δημοσιογραφία και μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Διαχείριση, ενώ έχει εργαστεί στους τομείς της επικοινωνίας, της παραγωγής ντοκιμαντέρ και της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχει εμπειρία από εργασία με ευάλωτες ομάδες, όπως ανήλικα άτομα και άτομα με προσφυγικό/μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Με τις πιο θερμές ευχές μας για ένα όμορφο καλοκαίρι,

Καίτη Αποστολίδου
Πρόεδρος

Διαβάστε εδώ το ενημερωτικό δελτίο της ΕΛΛΟΚ