ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ- ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Ενημερωτικό Δελτίο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, η άνοιξη είναι πλέον εδώ. Η άνοιξη αποτελεί ωδή στη ζωή! Είναι η πλέον απλή και συνάμα περιεκτική και κατανοητή περιγραφή της αξίας και του μεγαλείου της ζωής, χωρίς λόγια, μόνο μέσα από τις αισθήσεις! Εικόνες, μυρωδιές, ήχοι... Η άνοιξη είναι ένα κάλεσμα προς όλους, για να «πάρουμε το τιμόνι αλλιώς» και να δούμε τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Να αφήσουμε το μυαλό μας να δημιουργήσει αυθέρετα, ελεύθερα, χωρίς όρια και περιορισμούς, χωρίς πρέπει. Να αφήσουμε την ψυχή μας να μιλήσει, να φωνάξει, να πει αυτά που θέλει. Να βγάλουμε αυτά που έχουμε μέσα μας και να κοιτάξουμε το αύριο με άλλη ματια. Μα αποφασιτικότητα, με τόλμη, με σιγουριά για τον εαυρό μας, με πίστη στις δυνάμεις μας, με πείσμα και θετικό τρόπο σκέψης!

Μετά το 3ο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ, μία νέα πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί πλέον. Οι νέες συνεργασίες και η συνεχής επικοινωνία με την επιστημονική κοινότητα, έχουν εδραιωθεί, εμείς έχουμε έρθει πιο κοντά και  λειτουργούμε αποτελεσματικότερα, νέα Μέλη δυναμώνουν τη φωνή μας και ταυτόχρονα η διαδικασία προετοιμασίας νέων δράσεων έχει ήδη ξεκινήσει. Όλο αυτό το περιβάλλον εκφράζεται μέσα από τη Διεθνή Πρωτοβουλία All.Can, που για πρώτη φορά παρουσιάσαμε στο Συνέδριό μας τον περασμένο μήνα και τη δημιουργία της Ελληνικής Πλατφόρμας Διαλόγου All.Can.

Όλοι μαζί, ασθενείς, γιατροί, νοσηλευτές, οικονομολόγοι υγείας, επιχειρηματικός κόσμος, αποφασίσαμε ομόφωνα να παρέμβουμε δυναμικά και με σημείο αναφοράς τις δικές μας απόψεις και τη δική μας φωνή, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τη συμμετοχή μας στην Έρευνα All.Can, να αναλάβουμε δράση με τελικό στόχο τη μείωση της αναποτελεσματικότητας στην ογκολογική περίθαλψη και τη βελτίωση των εκβάσεων προς όφελος των ίδιων των ασθενών. Ο κύβος ερρίφθη, αγαπητές φίλες και φίλοι και τα επόμενα βήματα, για τα οποία θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση, θα ακολουθήσουν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ήδη έχει σταλεί σε όλα τα μέλη μας η έκθεση σχετικά με την Διεθνή Πρωτοβουλία All.Can, την οποία μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ.

Ολοκληρώνοντας το σύντομο αυτό μήνυμα, θα ήθελα να κάνω αναφορά στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση του ECPC η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Ιουνίου στις Βρυξέλλες και να θυμίσω ότι φέτος είναι έτος εκλογών, οι οποίες θα γίνουν νωρίτερα μέσα στον Απρίλιο - Μάιο, όπως έχετε ενημερωθεί ήδη σχετικά. Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε και φέτος ενεργά και να στηρίξετε τις Ελληνικές θέσεις και απόψεις στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό όργανο των ασθενών με καρκίνο.

Τέλος, καλωσορίζουμε και επίσημα, με ιδιαίτερη χαρά, τέσσερα νέα μέλη στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. Το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας, το Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας, το Σύλλογο Αγώνας Ζωής από την Ευρυτανία και το Σύλλογο Μαζί για Ζωή από την Ορεστιάδα. Πλέον η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου αριθμεί 36 μέλη, γεγονός που μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη και ευθύνη ταυτόχρονα.

Με αυτά τα λίγα λόγια κι ένα απόφθεγμα του Γιάννη Ρίτσου θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή αποκρία και υγεία!

"Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι η ομίχλη. Εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως"

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Καίτη Αποστολίδου
Πρόεδρος

 

Βρείτε το ενημερωτικό δελτίο εδώ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΛ.Ο.Κ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019