Διεκδικήσαμε το βραβείο Prix Galien Greece 2015 των Εθελοντικών Συλλόγων Ασθενών

Η εκδήλωση απονομής Βραβείων Prix Galien Greece καθιερώθηκε για 2η χρονιά στην Ελλάδα και έγινε στο Μέγαρο Μουσικής στις 7 Μαρτίου με την παρουσία του Υπουργού Υγείας, μελών της Ιατρικής και Πανεπιστημιακής κοινότητας, της Φαρμακοβιομηχανίας και σχετικούς φορείς.

Τα βραβεία αυτά αποτελούν τον πιο σημαντικό θεσμό βράβευσης της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας και έχουν χαρακτηριστεί εφάμιλλα των βραβείων Νόμπελ. Επιβραβεύουν την αξία της έρευνας και της καινοτομίας καθώς και διαγνωστικά εργαλεία και καινοτόμες θεραπείες οι οποίες, όχι μόνο σώζουν ζωές, αλλά μακροπρόθεσμα οδηγούν σε ένα βιώσιμο και εκσυγχρονισμένο σύστημα υγείας.

Επιπλέον, απονέμονται: Το Ανθρωπιστικό Βραβείο (Pro Bono Humanum) σε προσωπικότητα ή ομάδα με σπουδαία επιστημονική και κοινωνική συνεισφορά στο χώρο της υγείας και το Επιστημονικό Βραβείο σε έρευνα για το σημαντικό έργο του στον ίδιο χώρο. Ανάλογη εκδήλωση του θεσμού Prix Galien διοργανώνεται σε 20 χώρες.

Φέτος, για 1η φορά εγκαινιάστηκε από τα Prix Galien Greece ένα νέο βραβείο που αφορά Συλλόγους Ασθενών, το Βραβείο Πρωτοβουλίας Ασθενών (Patient Initiative Award), το οποίο έχει ως βασικό στόχο την ηθική αναγνώρισή τους, αλλά και να τους ενδυναμώσει ώστε να αυξήσουν τις δραστηριότητες τους εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή οργάνωσή τους και την πρόσβαση των ασθενών τόσο στην ενημέρωση όσο και στις παροχές υγείας και σύγχρονες θεραπείες.

Το βραβείο απονεμήθηκε σε 3 Συλλόγους:
Στον Πανελλήνιο Σύλλογο Νεφροπαθών, στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα" και στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου "ΑγκαλιάΖΩ"
Οι νικητές πέρα από το μετάλλιο των Prix Galien, κέρδισαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, ενώ στους υπόλοιπους συλλόγους παρέχεται το δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής στην "Ακαδημία Συλλόγων Ασθενών". Μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία, στελεχωμένη από διακεκριμένους επιστήμονες για την επιμόρφωση και ενδυνάμωση της διοίκησης των εθελοντικών Συλλόγων Ασθενών της χώρας μας.

Το "Αλμα Ζωής" συμμετείχε και διεκδίκησε το βραβείο με άλλους 40 Συλλόγους της Ελλάδας. Στην τελετή της απονομής των Βραβείων Prix Galien Greece 2015, το "Αλμα Ζωής" εκπροσωπήθηκε από 3 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, την κυρία Λιάνα Θεολόγου, την κυρία Ντόρα Δουμάν και την κυρία Ίριδα Αργύρη και έλαβε τιμητικό δίπλωμα για τη συμμετοχή του.

prix_gallien_photo_15

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς δεξιά): Ίριδα Αργύρη, Ντόρα Δουμάν από το Δ.Σ. του Συλλόγου "Αλμα Ζωής" και Ζωή Γραμματόγλου, Γεωργία Δρούτσα από το Δ.Σ. του Συλλόιγου ΚΕΦΙ.

prixgallien_15_kefi

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς δεξιά): Γεωργία Δρούτσα, Ίριδα Αργύρη, Ντόρα Δουμάν,
Ζωή Γραμματόγλου και Λιάνα Θεολόγου.