Διαδικτυακή γιορτή της ΕΛΛΟΚ: «Τιμούμε ενδυναμώνουμε, υποστηρίζουμε, γιορτάζουμε»

 

Τιμούμε ενδυναμώνουμε, υποστηρίζουμε, γιορτάζουμε

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου και τα μέλη της γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο, ημέρα εορτασμού σε όλο τον κόσμο την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου. Τιμούμε ενδυναμώνουμε, υποστηρίζουμε, γιορτάζουμε τους ασθενείς, τις φροντίστριες & τους φροντιστές τους, τις κοινότητες των ασθενών με καρκίνο. Ταυτόχρονα θυμόμαστε και τιμούμε τους ανθρώπους που απεβίωσαν. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για έγκαιρη, καθολική και ισότιμη ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα. 

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου και ώρα 19:00 – 20.30, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου καλεί όλους τους συλλόγους-μέλη της να γιορτάσουν τη ζωή, να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα τους κατά τη διάρκεια της εμπειρίας τους με τον καρκίνο και να μνημονεύσουν τους ανθρώπους που έχασαν.

Είναι η μέρα για όλους εμάς! Σκοπός της διαδικτυακής μας γιορτής είναι η ανάδειξη της εμπειρίας με τον καρκίνο. Ένας εκπρόσωπος από κάθε σύλλογο με ένα βασικό μήνυμα ή μια σύντομη ομιλία 1-2 λεπτών θα απαντήσει στην ερώτηση για το τι σημαίνει η Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης, μεταφέροντας ένα μήνυμα ελπίδας, που θα λειτουργήσει ενδυναμωτικά για όλους/ όλες μας αλλά και θα ευαισθητοποιήσει για την ανάγκη υιοθέτησης κατάλληλων πολιτικών υγείας για την πρόληψη, τη θεραπεία και την περίθαλψη του καρκίνου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη των συλλόγων και το ευρύ κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Facebook της ΕΛΛΟΚ.

Τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής» θα εκπροσωπήσει η αντιπρόεδρος του Δ.Σ., κα. Μαργαρίτα Χρυσάνθου Πιτερού.