Γενετική Συμβουλευτική και Ανάλυση 2024

Γενετική Συμβουλευτική και Ανάλυση 2024

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μοριακής Γενετικής του Ανθρώπου του ΕΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ", πραγματοποιεί για ακόμα μια χρονιά το πρόγραμμα «Γενετική Συμβουλευτική και Ανάλυση».
Μέσα από το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν γενετικός έλεγχος για τη διερεύνηση της γενετικής προδιάθεσης που ευθύνεται για τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών σε άτομα με εμπειρία καρκίνου μαστού-μέλη του συλλόγου που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος, όπως αυτά ορίζονται παρακάτω, και 2 μελών της οικογένειάς τους, εφόσον υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Κριτήρια Επιλογής

  • Διάγνωση τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού μετά τα 45 έτη.
  • Διάγνωση διηθητικού καρκίνου του μαστού μετά τα 45 και πριν τα 50 έτη.
  • Διάγνωση μεταστατικού καρκίνου του μαστού, ανεξαρτήτως άλλων κριτηρίων.
  • Γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, είναι ανασφάλιστες και έχουν βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό (τουλάχιστον δύο ακόμα περιστατικά με διάγνωση καρκίνου του μαστού ή/και των ωοθηκών από την ίδια μεριά της οικογένειας τους ή έχουν νοσήσει οι ίδιες κάτω των 45 ετών)
  • Διάγνωση ανδρικού καρκίνου του μαστού

Ένταξη στο πρόγραμμα για ασθενείς από Θεσσαλία

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο μαστού που ζουν στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, κάθε ασθενής που πληροί τα παραπάνω κλινικά κριτήρια, και προέρχεται από τις περιοχές αυτές, θα εντάσσεται στο πρόγραμμα αυτόματα.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 22 Ιανουαρίου 2024 έως και 1 Μαρτίου 2024, Δευτέρα έως Παρασκευή, 11πμ – 5μμ, τηλεφωνικά στην κοινωνική λειτουργό του Συλλόγου, κυρία Κορίνα Τσομπανισάκη, στο 210 4180006 (εσωτ.19).

* Σημείωση:

  • δεδομένης πλέον της δυνατότητας συνταγογράφησης της εξέτασης, το πρόγραμμα για το 2024 καλύπτει τα άτομα με καρκίνο μαστού-μέλη του συλλόγου που δεν πληρούν τα κριτήρια συνταγογράφησης, παρ’ όλα αυτά χρήζουν γονιδιακού ελέγχου.
  • η πλήρωση των παρακάτω κριτηρίων αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα αλλά δεν προεξοφλεί τη συμμετοχή σε αυτό.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα καθαρά έσοδα του αγώνα Greece Race for the Cure®.