To "Άλμα Ζωής" στη Λισαβόνα για την παραλαβή του βραβείου SPARC

To "Άλμα Ζωής" στη Λισαβόνα για την παραλαβή του βραβείου SPARC

Στη Λισαβόνα βρέθηκαν εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" για την παραλαβή του βραβείου SPARC από τον UICC και την Pfizer.

Σκοπός των βραβείων SPARC είναι η χρηματοδότηση δράσεων για την κάλυψη αναγκών των γυναικών με μεταστατικό καρκίνο μαστού.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον παγκοσμίως, με 83 συμμετοχές από 42 χώρες. Βραβείο έλαβαν 20 οργανισμοί από 19 χώρες.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ήταν μεταξύ των οργανισμών που επιλέχθηκαν, για τη δημιουργία digital εφαρμογής με στόχο την ενημέρωση των μεταστατικών ασθενών.

Η εφαρμογή "My Alma" θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το μεταστατικό καρκίνο μαστού, τους τρόπους αντιμετώπισης των διαφορετικών πτυχών που σχετίζονται με την ασθένεια και τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του μαστού.

Περισσότερα για το SPARC: http://www.uicc.org/uicc-and-pfizer-award-new-round-grants-totalling-us500000-organisations-19-countries-address-needs

Περισσότερα για τη συμμετοχή του Συλλόγου "Άλμα Ζωής": http://www.uicc.org/sites/main/files/atoms/files/AlmaZois_2017SPARC_ProjectAbstract.pdf