Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης: Βιωματική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού

Post's featured image

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026, στο συνεδριακό κέντρο του ΚΕΔΕΑ (Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ.), θα λάβει χώρα η Ημερίδα με τίτλο: «Καρκίνος Μαστού: Άλματα Ζωής μέσα από Διαλόγους», την οποία και διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν.Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, άνθρωποι που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού, αλλά και συγγενείς τους, θα μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από βιωματικούς διαλόγους που θα έχουν με διακεκριμένους Ιατρούς και Επαγγελματίες Υγείας.

Η ημερίδα θα πλαισιωθεί κι από την Έκθεση Φωτογραφίας, με τίτλο: «14 ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ», με φωτογραφίες γυναικών που έχουν βιώσει την Εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού, από τη φωτογραφική ομάδα «ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ», των δημοσιογράφων, Μπάμπη Γιαννακίδη, Λάζαρου Θεοδωρακίδη, Χρήστου Καραγιαννόπουλου και Γιάννη Κεσσόπουλου.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχει η κ. Παρασκευή Μιχαλοπούλου, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», πραγματοποιώντας έναν διάλογο με την κ. Μαρούσα Πρωτοπαπαδάκη, Δικηγόρο - Διαμεσολαβήτρια, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης και Νομική Σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου -ΕΛΛ.Ο.Κ., που θα έχει ως θέμα: «Παρεμβάσεις Συλλόγων υπέρ των ασθενών: Eκπαίδευση συμμετοχικών ασθενών».

Περισσότερα: https://shorturl.at/J3RxK