Πρόγραμμα παροχής πρακτικών συμβουλών ομορφιάς, περιποίησης δέρματος και διατροφής σε γυναίκες υπό θεραπεία.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι παρενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο μαστού στην ποιότητα ζωής των γυναικών, παρέχει δωρεάν πρακτικές συμβουλές ομορφιάς και διατροφής σε γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της θεραπείας για τον καρκίνο μαστού (χημειοθεραπεία / ακτινοθεραπεία/ ορμονοθεραπεία) κάθε Τετάρτη 10 πμ – 1μμ.

Με τι βρίσκονται αντιμέτωπες οι γυναίκες που κάνουν θεραπεία;

Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με μερική ή ολική πτώση των μαλλιών, μερική ή ολική πτώση των φρυδιών και των βλεφαρίδων, το έγκαυμα, τη στοματίτιδα ή τον ερεθισμό των χειλιών και το εξάνθημα.
Οι παρενέργειες επηρεάζουν την εικόνα σώματος και εαυτού, συμβάλλουν στη μείωση της αυτοπεποίθησης και κατά συνέπεια επιδρούν στη γενικότερη ποιότητα ζωής των γυναικών.

Στόχος του προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας και της ψυχολογικής κατάστασης των ασθενών που βρίσκονται σε θεραπεία, μέσα από την παροχή ενημέρωσης και εξατομικευμένης πρακτικής βοήθειας για θέματα που επηρεάζουν την εικόνα σώματος.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα καθαρά έσοδα του αγώνα Greece Race for the Cure ®

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

  • Πρακτικές συμβουλές ομορφιάς, περιποίησης δέρματος και διατροφής σε γυναίκες υπό χημειοθεραπεία / ακτινοθεραπεία / ορμονοθεραπεία για τον καρκίνο του μαστού
  • Εξατομικευμένη βοήθεια από αισθητικό (προσωρινά σε αναστολή)
  • Προσωπικό ραντεβού με διατροφολόγο
  • Πρακτικές συμβουλές από εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού

Δηλώσεις συμμετοχής – Πληροφορίες

Λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία της COVID-19, τα ραντεβού πραγματοποιούνται αποκλειστικά τηλεφωνικά ή μέσω τηλεδιάσκεψης.
Τα ραντεβού πραγματοποιούνται κάθε Τέταρτη 10:00-13:00*
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους στο 210 41 80 006

*Τετάρτη 30/11 & Τετάρτη 21/12 θα πραγματοποιηθούν κ αι απογευματινά ραντεβού, 7μμ-9μμ.