24.592 Συμμετρέχοντες κι ακόμα μετράμε

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, Αθήνα

alma-ipografi

24.952 ΣΥΜΜΕΤΡΕΧΟΝΤΕΣ

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΡΑΜΕ!

Με συμμετοχή που θα ξεπεράσει τους 25.000 δρομείς και περιπατητές ολοκληρώθηκε ο 7ος Αγώνας SusanG. KomenGreeceRacefortheCure® 2015 την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο. 'Αντρες, γυναίκες και παιδιά συμμέτρεξαν για να στηρίξουν τον στόχο του 7ου Αγώνα, την ενημέρωση όλων των γυναικών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρίσκονται και σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς ιατρικές οδηγίες.

Ο 7ος Αγώνας διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «'Αλμα Ζωής»,με την έγκριση της Αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen® σε συνδιοργάνωση με  τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Η Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου «'Αλμα Ζωής» και του Αγώνα, κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, στην εναρκτήρια ομιλία της ανέφερε συγκινημένη «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας ο κόσμος μας αγκάλιασε ακόμα περισσότερο» και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες που ξεπέρασαν το φράγμα των 20.000 συμμετοχών λίγες μέρες πριν την ημέρα του Αγώνα. Η πρόεδρος τόνισε «Η πρόληψη είναι μία, η έγκαιρη διάγνωση» και πρόσθεσε «Η διοργάνωση του Greece Race for the Cure® αποτελεί τον σημαντικότερο τρόπο προώθησης της έγκαιρης διάγνωσης».

Την διοργάνωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) , κύριος Χρήστος Τεντόμας. Επίσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων εκπροσωπήθηκε από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Σχεδίου Πόλεως και Δόμησης κυρία Εύα Κοντοσταθάκου.

Οι παρουσιάστριες του Αγώνα, κυρίες Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ντορέττα Παπαδημητρίου και Μαίρη Συνατσάκη, μετέδωσαν το ελπιδοφόρο μήνυμα του Αγώνα πως όλες οι γυναίκες μπορούν και έχουν την δύναμη να νικήσουν. Τόνισαν πως οι γυναίκες είναι πολύ δυνατά πλάσματα και ότι οι γυναίκες survivors το αποδεικνύουν.

Στον Αγώνα συμμετείχε η κυρία Αγγελική Ραφτάκη, αθλήτρια στίβου και  5 φορές Βαλκανιονίκης. Η κυρία Ραφτάκη, έδωσε την εκκίνηση του Αγώνα μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γαβριηλίδου, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ κ. Τεντόμα και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο κ. Κοντοσταθάκου.

Τα καθαρά έσοδα από τη διοργάνωση του 7ου Αγώνα GreeceRacefortheCure® θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου που είναι η Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια, η Ψυχοκοινωνική Στήριξη τόσο της γυναίκας που νοσεί, όσο και των μελών της οικογένειας της, η Ενημέρωση για τον καρκίνο και τις μεθόδους πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης, η Ενημέρωση για τα Δικαιώματα των γυναικών που νοσούν ως προς τα ασφαλιστικά, παροχές ταμείων, εργασιακά και η Διεκδίκηση Ποιοτικής Φροντίδας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Kωνσταντίνος Τσολάκης| ΤΗΕ Kompany

T. 6944 600140

e-mail: konstantinos.tsolakis@gmail.com

Ειρήνη Γκιουλάκου, Διευθύντρια Αγώνα Greece Race for the Cure® 2015

T. 210 4180006 (εσωτ. 16) ◦ Μ. 6936704226

e-mail: irene@almazois.gr

Χρύσα Χαλκίδη,Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας

T. 210 4180006 (εσωτ. 15) ◦ Μ. 6979773193

e-mail: chrysa@almazois.gr

logos-xorigoi