Πρόγραμμα ενημέρωσης και κλινικής εξέτασης γυναικών 20-39 ετών | Απολογισμός 2017

Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξέτασης νέων γυναικών 20-39 ετών: Απολογισμός

Το διάστημα 22 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2017, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνου Μαστού «Άλμα Ζωής» πραγματοποίησε το πρόγραμμα ενημέρωσης και κλινικής εξέτασης μαστού για γυναίκες 20-39 ετών, σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στους Συλλόγους «Άλμα Ζωής» σε Αθήνα – Πάτρα και Θεσσαλονίκη και έδωσε σε εκατοντάδες νέες γυναίκες την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με Χειρουργούς μαστού, να ενημερωθούν για την υγεία των μαστών τους, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία του κλινικού ελέγχου μαστού και να πραγματοποιήσουν εντελώς δωρεάν τον έλεγχό τους αλλά και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα, μετά από παραπομπή των γιατρών.

Περισσότερες από 830 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν

Σε Αθήνα – Πάτρα και Θεσσαλονίκη εξετάστηκαν δωρεάν 832 γυναίκες, εκ των οποίων οι 410 παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις (108 για μαστογραφία, 294 για υπέρηχο μαστού και 8 για κυτταρολογικές εξετάσεις).

Αναλυτικά:

  • Αθήνα: 278 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν, 264 από αυτές παραπέμφθηκαν
  • Πάτρα: 250 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν, 51 από αυτές παραπέμφθηκαν
  • Θεσσαλονίκη: 304 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν, 92 από αυτές παραπέμφθηκαν

Το πρόγραμμα κλινικής ενημέρωσης και κλινικού ελέγχου μαστού για γυναίκες 20-39 ετών του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» υλοποιείται από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure® και έρχεται να υπενθυμίσει και στις νέες γυναίκες τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Υποστηρικτής του προγράμματος ήταν τα δημητριακά Fitness της Nestle.

untitled-design-87
Ευχαριστούμε την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ) για τη συνεργασία.
Ευχαριστούμε την εταιρεία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ για την παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

papapostolou
Οι περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις είναι μία προσφορά των διαγνωστικών κέντρων:

Ευχαριστούμε τις εταιρείες  TopCut Modiano και Print offset για τη δημιουργία των προωθητικών υλικών του προγράμματος.topcutmoraris