Προσφυγοπούλα από το Ιράκ δωρίζει τα μαλλιά της στο "Άλμα Ζωής"

Η μικρή S. από το Ιράκ ήθελε να κάνει μία πράξη αγάπης, δωρίζοντας την μακριά της κώμη στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού "Άλμα Ζωής".
Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε η προσφυγοπούλα από το Ιράκ, όταν έφτασε στη Λάρισα προκειμένου να μπει σε ένα διαμέρισμα του Προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο, ESTIA 2021, ήταν να δείξει, γεμάτη υπερηφάνεια, στο προσωπικό της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) τα μακριά και όμορφα μαλλιά της. Η ίδια, τότε, είχε αναφέρει ότι παρόλο που αγαπά τα μαλλιά της, την δυσκόλευαν στην καθημερινότητά της και είχε δηλώσει ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο να τα κόψει.

Η κοινωνική λειτουργός της ΔΗ.Κ.Ε.Λ που ασχολείται με την οικογένεια της S., σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος ESTIA 2021, βρήκε την ευκαιρία να της εξηγήσει τη δυνατότητα προσφοράς των μαλλιών της στο Άλμα Ζωής, η οποία λαμβάνει μαλλιά με προορισμό τη δωρεάν παροχή περουκών σε άτομα που νοσούν από τον καρκίνο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Χάρισε Δύναμη». Η προσφυγοπούλα S. έδειξε ενδιαφέρον για αυτή την πράξη αγάπης, παρόλο που ακόμα δεν ήταν έτοιμη να αποχωριστεί την πλούσια κώμη της.

Έναν χρόνο μετά και αφότου η κώμη της έγινε ακόμα μεγαλύτερη, η S. πήρε την τελική απόφαση να δωρίσει τα μαλλιά της. Ζήτησε τη βοήθεια του προσωπικού της ΔΗ.Κ.Ε.Λ το οποίο ήρθε στην κατάλληλη συνεννόηση με το Άλμα Ζωής, για να ολοκληρωθεί η μεταφορά. Το μήνυμα της S. από το Ιράκ προς όλα τα παιδιά είναι να ακολουθήσουν το δικό της παράδειγμα και να κάνουν αντίστοιχες κινήσεις. Η ίδια εξέφρασε την επιθυμία της να προσφέρει βοήθεια σε Άτομα με Αναπηρία και σε όσους έχουν ανάγκη στο μέλλον.

Η S. έδειξε εμπράκτως ότι η αγάπη που προσφέρει ένα κοινωφελές πρόγραμμα στους ωφελούμενούς του, επιστρέφεται στο πολλαπλάσιο στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα ESTIA 2021
Το ESTIA 2021: Rental Accommodation scheme for Asylum Seekers χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από τις Έκτακτες Δράσεις του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014 – 2020. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συνεργάζεται με τοπικούς φορείς προκειμένου να παράσχει στέγαση σε Αιτούντες Άσυλο στη χώρα. Το πρόγραμμα ESTIA 2021 το έχει αναλάβει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Λαρισαίων