Η πρόσβαση στην εξατομικευμένη ιατρική σήμερα και αύριο - Επιστημονική Διημερίδα ΕΛΛ.Ο.Κ.

Η πρόσβαση στην εξατομικευμένη ιατρική σήμερα και αύριο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ διοργανώνει επιστημονική διημερίδα για την εξατομικευμένη ιατρική με τίτλο “Η πρόσβαση στην εξατομικευμένη ιατρική σήμερα και αύριο”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Athens Zafolia Hotel (Λεωφ. Αλεξάνδρας 87-89, Αθήνα).

Οι εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στην εξατομικευμένη ιατρική τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει νέα μονοπάτια στην αντιμετώπιση του καρκίνου, με αποτέλεσμα την αύξηση της επιβίωσης και τη βελτίωση της ποιότητα ζωής των ασθενών. Όμως η αξιοποίηση αυτών των ελπιδοφόρων προοπτικών εξαρτάται από μία σειρά κρίσιμων παραγόντων, σχετικά με την πρόσβαση των ασθενών, η οποία έχει άμεση σχέση με την υιοθέτηση διαδικασιών που θα διασφαλίζουν την ύπαρξη διαπιστευμένων ποιοτικών οδών για τις διαγνωστικές εξετάσεις και συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, αλλά και δυνατότητα διαρκούς επικαιροποίησης, σχετικά με την έγκριση και αποζημίωση.

Η θεματολογία της διημερίδας της ΕΛΛΟΚ, περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχουν οι γονιδιακοί έλεγχοι στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, τις προκλήσεις που συναντούν οι ασθενείς για την πρόσβαση στις συγκεκριμένες θεραπείες, την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πλαισίου για την έγκριση και αποζημίωση των βιοδεικτών, την αναζήτηση εργαλείων χρηματοδότησης της καινοτομίας, τον κλινικό και οικονομικό αντίκτυπο από την εφαρμογή των εξατομικευμένων θεραπειών και τη σημασία των κλινικών μελετών για τη διείσδυση της ιατρικής ακριβείας στη χώρα μας.

Οι θεματικές ενότητες της διημερίδας είναι:

  • Μεταφράζοντας τις ευρωπαϊκές συστάσεις για τον καρκίνο σε εθνική προτεραιότητα
  • Βιοδείκτες: Η μεγάλη πρόκληση
  • Εξατομικευμένη ιατρική και κλινικές μελέτες
  • Η εξατομικευμένη ιατρική και οι μελλοντικές προκλήσεις

Η διημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά και στους επαγγελματίες υγείας, τους διαμορφωτές πολιτικών υγείας, τους εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Για να παρακολουθήσετε τη Διημερίδα δια ζώσης, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/kiKPgq4j6Rr9Bucu8
Η διημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook.
Περισσότερες πληροφορίες: https://ellok.org/imerides_ekstraties/diimerida-gia-tin-eksatomikeumeni-iatriki/

Η Διημερίδα πραγματοποιείται με την Αιγίδα των:

  • Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία – ΕΑΕ
  • Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής – ΕΕΠΑ
  • Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας – ΕΟΠΕ
  • Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία – ΕΠΕ

και με την ευγενική άνευ όρων χορηγία των εταιρειών:
Επίσημος χορηγός:
AstraZeneca, MSD, Roche
Χορηγοί:
Genekor, Janssen, Lilly-Φαρμασερβ, Merck, Pfizer, Servier