ΕΛΛΟΚ - Έρευνα για την Ποιότητα Ζωής των Ογκολογικών Ασθενών

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, διεξάγει έρευνα για την Ποιότητα Ζωής των Ογκολογικών Ασθενών, που στόχο έχει να αναδείξει τα κενά, τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρκίνο στην καθημερινή τους ζωή, όχι μόνο για θέματα που αφορούν την περίθαλψη αλλά κυρίως για θέματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και κοινωνικής και εργασιακής ένταξης.

Η έρευνα απευθύνεται σε ασθενείς με καρκίνο αλλά και σε όσους είχαν εμπειρία καρκίνου στο παρελθόν. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη, γίνεται ηλεκτρονικά και απαιτούνται μόλις λίγα λεπτά. Η έρευνα εκπονείται από ερευνητές του Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό της All.Can Greece με την υποστήριξη της ΕΛΛΟΚ.

Για να δείτε και να συμμετάσχετε στην έρευνα πατήστε εδώ.

Ο προβλεπόμενος χρόνος για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων είναι από την 1η – 20η Δεκεμβρίου. Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σας θα βοηθήσει στην αποτύπωση μίας ολοκληρωμένης εικόνας για την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε κάθε περιοχή και θα συμβάλει στον εντοπισμό και την καταγραφή τους. Η έρευνα για την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο, υποστηρίζεται από το σύνολο της ογκολογικής κοινότητας και στόχος είναι, με σημείο αναφοράς τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, να εστιάσουμε όλοι μαζί σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, που θα οδηγήσουν σε βελτίωση της φροντίδας αλλά και την αντιμετώπιση των κοινωνικών και εργασιακών ανισοτήτων, για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.